Importadónan: Tin stòk pa vários luna, transporte di karga no ta eksperensiá opstákulo / Importeurs: Voor maanden voorraad, vrachtvervoer ondervindt geen hinder

Importadónan: Tin stòk pa vários luna, transporte di karga no ta eksperensiá opstákulo

Kralendijk, 17 di mart 2020 – E Asosashon di Importadó i Supermerkado di Boneiru a sigurá Kolegio Ehekutivo ku su miembronan tin mas ku sufisiente stòk riba nos isla pa un periodo largu. Mesora despues ku Kolegio Ehekutivo a konstatá ku den komunidat tabatin preokupashon tokante disponibilidat di kuminda i otro artíkulonan nesesario, a organisá un kòmbersashon ku representantenan di importadónan i supermerkadonan. Normalmente ta mantené un stòk pa aproksimadamente 2 luna. Awor ku turismo a para ketu e stòk aktual ta sufisiente pa un periodo mas largu ainda. Banda di esei t’asina ku suministro di kònteiner ta kontinuá normalmente. Paisnan ku ta sera nan frontera ta hasi esei únikamente pa tráfiko di persona, pa importashon di produkto esei no ta un opstákulo. Esei ta konta tambe pa remedi, aparato médiko, artíkulo di higiena i otro produktonan vital ku ta bini for di Hulanda ku avion.

No ta deskartá ku entrega di un kantidat relativamente chikitu di produkto for di eksterior por kana mas pokopoko komo konsekuensia di un pedida ku a oumentá mundialmente. Esei ta konta entre otro pa protekshon pa boka i nanishi (mondkapje) i ‘handsanitizer’, papel di wc si tin mas ku sufisiente. Kon ku bo mir’é no tin ningun motibu pa innesesariamente kumpra kos na gran kantidat (hamsteren). 

E Asosashon di Importadó i Supermerkado di Boneiru a primintí Kolegio Ehekutivo ku nan lo hiba un maneho di preis sosial. Si den e periodo binidero un sierto produkto bira mas karu, esei ta kompletamente un konsekuensia di subida di preis di kompra mas haltu den eksterior.      

   

 

 

Importeurs: Voor maanden voorraad, vrachtvervoer ondervindt geen hinder

Kralendijk, 17 maart 2020 – De Vereniging Bonaire Importeurs en Supermarkten heeft het Bestuurscollege verzekerd dat haar leden meer dan voldoende voorraad op het eiland hebben voor een langere periode. Meteen nadat het Bestuurscollege constateerde dat er in de samenleving zorgen waren over de beschikbaarheid van levensmiddelen en andere noodzakelijke artikelen is er een gesprek georganiseerd met vertegenwoordigers van de importeurs en supermarkten. 

Normaal gesproken wordt een voorraad aangehouden voor circa 2 maanden. Nu het toerisme stil is komen te liggen is de huidige voorraad voor nog langer voldoende. 

Daarnaast is het zo dat de aanvoer van containers met nieuwe voorraden onverminderd doorgaat. Landen die hun grenzen sluiten doen dat uitsluitend voor het personenverkeer, goederen ondervinden daarvan geen hinder. Dat geldt ook voor geneesmiddelen, medische apparatuur, hygiëne-artikelen en andere vitale producten die per vliegtuig vanuit Nederland worden aangevoerd.

Voor een relatief klein aantal producten is het niet uitgesloten dat de levering vanuit het buitenland trager zal verlopen als gevolg van een wereldwijd gestegen vraag. Dat geldt onder meer voor mondkapjes en handsanitizers; toiletpapier is er evenwel meer dan voldoende. Al met al is er geen enkele reden om te hamsteren.

De Vereniging Bonaire Importeurs en Supermarkten heeft het Bestuurscollege toegezegd een sociaal prijsbeleid te voeren. Als in de komende periode een bepaald product duurder wordt is dat volledig het gevolg van een stijging van de hogere inkoopprijs in het buitenland.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: