KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIANOTISIA POLISIAL

CITRO redt twee vissers met motorpech bij Oostpunt

*** CITRO redt twee vissers met motorpech bij Oostpunt ***
Ook tijdens deze corona crisis staan de vrijwilligers van de CITRO paraat en varen ze er, indien noodzakelijk opuit om mensen te redden op zee.

Even voor negen uur op woensdagochtend 8 april, kregen ze de alarmmelding van het Rescue Coordination Centre (RCC) binnen dat er zich een visserboot ter hoogte van Oostpunt bevond met twee opvarenden aan boord met motorpech.

Aangezien er speciale toestemming nodig is om deze dagen op straat te mogen rijden, werd, na het samenstellen van een reddingsploeg de namen gelijk doorgespeeld aan het rampenburo zodat de vrijwilligers ondanks de shelterverordening toch vrij over straat konden gaan richting het boothuis.

Om 10:10 vertrok de reddingsboot C-Rescue 1 met volle vaart richting Oostpunt. De Metalshark van de Kustwacht was alvast vooruitgevaren waar de CITRO hun ontmoetten vlak voor Oostpunt. Ze hadden al contact gehad met de vissers en wisten dat hun situatie okay was. De vissers hadden een anker uitgeworpen om zo ver van de rotsen te kunnen blijven.

Om 10:45 zette de C-Rescue1 de terugtocht in met de visserboot op sleep vanuit Oostpunt waar ze rond 12:30 de vissers bij hun ligplaats in het Spaanse Water afleverden.

Voor de vrijwillgers van de CITRO was de actie nog niet helemaal afgelopen. Zij onderhouden zelf hun materieel, dus na elke actie worden de boten niet alleen gewassen, maar wordt ook alles nagelopen om ze de boten klaar te hebben waneer er zich weer een actie voordoet.

Weer een geslaagde reddingsactie van de CITRO in nauwe samenwerking met de Kustwacht.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from KIKO TA PASANDO

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading