Parlamentarionan di MAN ta hasi yamada urgente pa donashon

Parlamentarionan di MAN ta hasi yamada urgente pa donashon

 

Dia 8 di aprel 2020, Parlamento di Kòrsou a aprobá un moshon di kual mayoria parlamentario, inkluso nos di frakshon di MAN, a bai di akuerdo pa Parlamento retené 10% di nos salario pa donashon na un fondo di urgensia i asina nos tambe hinka man den nos pòtmòni pa esnan, ku pa motibu di e COVID-19 krísis, a kai den un situashon di nesesidat agudo.

 

Miéntras ku Parlamento ta den preparashon pa por kuminsá retené e 10% for di nos salario algun di nos a kuminsá pasa e 10% di nos salario bruto for di luna aktual di aprel 2020 pa e kuenta di banko di Voedselbank Curaçao (Fundashon Yudansa pa Kòrsou), miéntras ku otronan a hasi donashon den otro forma. No ta hustifiká pa tarda, paso ta awor ta nesesario pa repartí mas tantu pakete di kuminda ku ta posibel, ta awor nos pais ta den krísis. E situashon a kousa di e lockdown pa keda kas a kousa más nesesidat ku por a wòrdu premirá.

 

No ta nos kustumber pa divulgá nos akshonnan di donashon, paso meskos ku otro nan nos ta preferá di hasi esaki di forma anónimo i silensioso. Sinembargo, nos ta kere ku mester di muchu mas fondo awor i agudo i ta pa e motibu aki nos ke hasi un yamada urgente na un i tur, espesialmente esnan ku skouder mas anchu den e komunidat aki pa hasi e akshon noble i duna na Voedselbank Curaçao, ku huntu ku otro organisashonnan no gubernamental (NGO’s) i gobièrnu ta sòru pa un kantidat mayor di alimento por yega na esnan ku mas mester di dje.

 

Nos ta sigur ku otro koleganan parlamentario, hopi siudadano i

empresa nan lo (sigui) hasi donashon i pa esei nos gratitut inmenso di antemano, na nòmber di esnan ku ta den nesesidat agudo.

 


 

 

Parlementariërs van de fractie MAN doen oproep tot donaties.

 

Op 8 april j.l. is er door de Staten een motie aangenomen waarbij de meerderheid akkoord ging met het voorstel om 10% van ons (bruto) salaris in te laten houden om de vele leden van onze gemeenschap die door de Covid-19 crisis aan extreme armoede lijden, een handje toe te steken. De acute nood voor voedsel, ontstaan door de maatregel om thuis te blijven, bleek erger dan voorspeld werd. 

 

Alvorens de Staten zover is om over te gaan tot inhouding op onze salaris, hebben sommigen van ons besloten om alvast met onmiddellijke ingang, direct en rechtstreeks , van onze salaris voor de maand april, 10% over te boeken op de bankrekening van de Voedselbank (Fundashon Yudansa pa Korsou), terwijl anderen op andere wijze ook nu al doneren. Mocht de Statenmotie in mei nog niet in werking zijn, dan zeggen wij een tweede bedrag toe. Uitstel is niet verantwoord: er moeten nu zoveel mogelijk voedselpakketten uitgedeeld kunnen worden. In de regel maken wij niet bekend wanneer wij goede doelen en acties ondersteunen, dat doen wij zoals zovelen van ons liever anoniem en in stilte. Maar wij vinden dat fondsen nu acuut nodig zijn en roep graag een ieder op, vooral degenen met de bredere financiële schouders, om de mooie actie van de Voedselbank, samen met andere ngo’s en met de regering te steunen, om zoveel mogelijk noodlijdenden van voedselpakketten te voorzien. Wij hebben er vertrouwen in dat overige collega Parlementariërs, vele burgers en bedrijven zullen (blijven) doneren. Bij voorbaat hiervoor onze bijzondere dankbetuiging, namens degenen die het werkelijk nodig

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: