UoC ta hasi donashon di ‘faceshields’ na CMC / UoC maakt een donatie van ‘faceshields’ aan CMC

UoC ta hasi donashon di ‘faceshields’ na CMC

 

Siman pasa Curaçao Medical Center (CMC) a risibí 30 ‘faceshields’ di Universidat di Kòrsou Dr. Moises da Costa Gomez (UoC). E ‘faceshieldnan’ a wòrdu trahá den e 3D-Lab di UoC i lo keda usá pa back-up den kaso ku lo mester mas material pa protekshon pa por trata pashèntnan di COVID-19. 

E ‘faceshieldnan” a wòrdu di tèst dor di personal di CMC i aprobá dor di e tim di Prevenshon di Infekshon. Ku e ‘faceshieldnan’ e kara kompleto di  e personal ta keda tapá i asina e ta un di e materialnan di protekshon ku lo por wòrdu usá pa aserká pashèntnan di COVID-19. 

E ‘faceshieldnan’ a keda produsí den e 3D-Lab di Fakultat Tékniko (FdTW) di UoC dor di studiante Glenson Bernabela huntu ku dosente partaim K. Schonewille, pa su konosementu riba tereno di ‘3D-printing’. Bernabela a instalá e 3D-Lab di e fakultat  ‘from scratch’ bou di guia di e staf sientífiko. Te ku awor e ta embolbí di aserka ku e 3D-Lab, ku ta ekipá ku diferente sorto di 3D-printer ku ta wòrdu usá tantu pa ophetivonan di estudio komo pa ophetivonan di investigashon i inovashon. 

E studiante Glenson Bernabela a traha di dia i anochi pa por a print e “faceshieldnan’’.

E 30 ’faceshieldnan’ ta un donashon di UoC na CMC. UoC ta sinti su mes honrá di por a aportá di e manera akí na komunidat di Kòrsou den e temporada difísil akí.

 


 

UoC maakt een donatie van ‘faceshields’ aan CMC

 

Deze week heeft het Curaçao Medical Center (CMC) 30 ‘faceshields’ van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) ontvangen. Deze ‘faceshields’ zijn in het 3D-lab van de UoC geproduceerd en zullen gebruikt worden als back-up voor het geval dat meer beschermmateriaal nodig is voor het behandelen van COVID-19 patiënten. 

De ‘faceshields” zijn getest door CMC-personeel en goedgekeurd door de CMC Infectie Preventieteam. Met deze ‘faceshields’ is het gehele gezicht van het personeel beschermd en dus één van de beschermende middelen die ingezet kunnen worden in de benadering van COVID-19 patiënten. 

De ‘faceshields’ zijn geproduceerd in het 3D-Lab van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de UoC door student Glenson Bernabela in samenwerking met gastdocent K. Schonewille, door zijn expertise op het gebied van 3D-printing. Bernabela heeft voor zijn stageopdracht het 3D-Lab van de faculteit ‘from scratch’ opgezet en ingericht onder begeleiding van de wetenschappelijke staf. Hij is tot op heden nauw betrokken bij het lab, dat uitgerust is met verschillende soorten 3D-printers, die ingezet worden voor zowel onderwijsdoeleinden als onderzoek en innovatie. 

Student Glenson Bernabela is dag en nacht bezig geweest om deze beschermers te printen. 

De 30’ faceshields’ zijn een donatie van de UoC aan het CMC. De UoC voelt zich vereerd dat ze op deze manier een steentje heeft kunnen bijdragen aan de gemeenschap van Curaçao tijdens deze moeilijke periode.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: