Análisis dokumento di traspaso BHM ta kla: Gezaghèber ta disidí pa bini mas investigashon / Analyse overdrachtsdossier BHM gereed: Gezaghebber besluit tot nader onderzoek

 

Análisis dokumento di traspaso BHM ta kla:

Gezaghèber ta disidí pa bini mas investigashon

 

Kralendijk – Governance & Integrity International (G&I) a finalisá e análisis di e dokumento di traspaso di Bonaire Holding Maatschappij (BHM). Gezaghèber Edison Rijna ku a duna e enkargo pa hasi e análisis a risibí e relato inkluso e konseho kon sigui anda awor. 

 

E büró di integridat G&I durante e análisis a hasi un distinshon entre interpretashon personal (opinion), pensamentu ku un motivashon polítiko, mehorashon real i sospecho di no ta kumpli ku reglanan di bon gobernashon. 

 

Den dos kaso ku e eks direktornan di BHM a trese dilanti komo punto di atenshon, G&I ta haña ku lo ta bon pa hasi mas investigashon di echo promé ku por saka un konklushon. G&I a konsehá gezaghèber Rijna pa laga Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) hasi e investigashon. Gezaghèber Rijna ta sigui e konseho aki. Asina ku e tarea ta ofisialisá i ta konosí kuantu tempu e investigashon ta tuma lugá lo komuniká esaki.

 

Gezaghèber Rijna a pone Kolegio Ehekutivo, Konseho Insular i Sekretario di Estado di Asuntunan Interno i Relashon den Reino i e Tim di Maneho Deelnemingen na altura di su desishon.

 

 

Analyse overdrachtsdossier BHM gereed:

Gezaghebber besluit tot nader onderzoek

 

Kralendijk – Governance & Integrity International (G&I) heeft de analyse van het overdrachtsdossier inzake Bonaire Holding Maatschappij (BHM) afgerond. De opdrachtgever daartoe, gezaghebber Edison Rijna, heeft het verslag inclusief het advies hoe verder te handelen in ontvangst genomen.

 

Het integriteitsbureau G&I heeft bij het analyseren van het dossier een scheiding gemaakt tussen persoonlijke interpretaties (meningen), politiek ingegeven opvattingen, reële verbeterpunten en vermoedens van afwijking van good governance-regels.

 

Bij twee van de door de voormalige directeur van BHM naar voren gebrachte aandachtspunten acht G&I aanvullend feitenonderzoek wenselijk voordat conclusies kunnen worden getrokken. G&I heeft gezaghebber Rijna aangeraden dit te laten uitvoeren door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). De gezaghebber heeft dit advies overgenomen. Zodra de formele opdracht is verstrekt en bekend is hoe veel tijd het onderzoek in beslag neemt zal daarvan mededeling worden gedaan.    

 

Gezaghebber Rijna heeft het Bestuurscollege, de Eilandsraad en de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Stuurgroep Deelnemingen over zijn besluit geïnformeerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: