E muchanan di e Fundashon di Autism Aid y Fundashon Verriet ta sera konosi ku e dolpfijnnan di CDTC / Kinderen van Autism Aid Foundation & Fundashon Verriet ontmoeten de dolfijnen bij het CDTC

E muchanan di e Fundashon di Autism Aid y Fundashon Verriet ta sera konosi ku e dolpfijnnan di CDTC

 

Willemstad 9 juli 2020 – Riba invitashon di Curacao Dolphin Therapy Center (CDTC) ayera i awe, un total di 14 muchanan lokal ku diskapasidad a keda enkanta ku un enkuentro di nan soño ku Dolfijnnan y un rekorido extenso na Sea Aquarium. Djarason un grupo di shete mucha ku nan mayornan i dos supervisor di e Fundashon Autism Aid a bishitá e sentro di terapia i Diawebs shete mucha ku mayornan i rumannan di e Fundashon Verriet. Un experensia masha bunita y emotivo tantu pa e muchanan y e ekipo di CDTC.

CDTC, ta situa na Curacao Sea Aquarium  i ta ofresé un programa di terapia intensivo ku dolfijn. Esaki ta un programa di 10 dia cu a cuminsa desde aña 2004, spesialmente pa famianan di Oropa ku un mucha ku un

Diskapacidad mental, òf físiko. Esaki inklui muchanan autismo, down-síndrome, Cerebral Palsy, ADHD i tambe differente mucha cu mester sierto atenshon special.

Durante e añanan por ripara ku kada biaha mas adulto tambe ta partisipando den e programa i ta mustra resultadonan hopi exitoso na e tratamentu di adulto i mucha ku kanser i PTSD.

Un grupo di terapistanan hopi kapasita den kolaborashon ku dolpfijnnan ta ofresé un programa di terapia basa riba e nesesidad di kada Famia.  E miembronan di famia di e muchanan ku diskapasidad tambe  ta forma parti di e programa pa logra un desaroyo sostenibel na famia i e mucha y fortalese e lasonan di komunikashon.

Den pasado e grupo di CDTC tambe a  trata ku famianan ku ta biba na Korsou na un “tarifa lokal” limitá. Ademas di e programa di terapia riba 10 dia di CDTC ta ofresé e

posibilidat, spesialmente pa muchanan i adulto ku diskapasidad , por hasi “Meet Greet” bou di guia di terapista òf un sesion di introdukshon na familiar ku un progama terapia intensivo.

Debi na e krisis di korona, CDTC no por a risibí famianan di exterior for di dia 16 maart pa partisipá na e programa di terapia. Cual por cierto mester wordo haci ku antisipashon y esei a krea tambe e oportunidad grandi pa ofresé algo masha bunita pa e muchanan ku disabilita na korsou. CDTC ku hopi smak a ofresé nan e programa di terapia completamente Gratis y nan a gosa na smak.

 


Kinderen van Autism Aid Foundation & Fundashon Verriet ontmoeten de dolfijnen bij het CDTC

 

Curaçao 9 juli 2020 – Op uitnodiging van het Curaçao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC) zijn gisteren en vandaag in totaal 14 lokale kinderen met een beperking verblijd met een droomachtige ontmoeting met de dolfijnen en een uitgebreide tour door het Sea Aquarium. Gisteren bracht een groepje van zeven kinderen met hun ouders en twee begeleiders van Autism Aid Foundation een bezoek aan het dolfijntherapie centrum en vandaag weer zeven kinderen met ouders en broers-en zussen via Fundashon Verriet. Een unieke en zeer waardevolle belevenis voor zowel de kinderen, ouders als het team van het CDTC!

 

Het CDTC, is gehuisvest in het Sea Aquarium Park en biedt sinds 2004 een 10-daags intensief therapie programma met dolfijnen voor met name families uit Europa met een kind met een geestelijke of lichamelijke beperking. Hierbij valt te denken aan kinderen met autisme, downsyndroom, Cerebrale Parese, ADHD en vele andere al dan niet aangeboren ontwikkelingsstoornissen.
Over de jaren zijn er ook steeds meer volwassenen die deelnemen aan het programma en zijn succesvolle resultaten gebleken in de behandeling van volwassen en kinderen met de ziekte kanker en PTSD.

Een team van hoogopgeleide therapeuten in samenwerking met de dolfijnen bieden een op maat gemaakt therapieprogramma voor het hele gezin. Ook de familieleden van een kind of volwassene met een beperking zijn een actief onderdeel van het programma om een duurzame ontwikkeling bij gezin en kind te bewerkstelligen.

In het verleden heeft het team van CDTC meermaals gezinnen woonachtig op Curaçao mogen behandelen, tegen een gereduceerd “lokaal tarief”. Naast het 10-daags therapieprogramma biedt het CDTC speciaal voor kinderen en volwassenen met een beperking ook de mogelijkheid voor een ontmoeting met de dofijnen onder begeleiding van een therapeut of een introductiesessie ter kennismaking met het intensieve therapieprogramma.

Door de coronacrisis heeft een centrum vanaf 16 maart geen families meer uit het buitenland mogen ontvangen voor deelname aan het therapieprogramma. Daar waar de therapieplaatsen in de regel ruim van te voren volgeboekt zijn, biedt deze tijd bij uitstrek een mooie mogelijkheid om juist de kinderen met een beperking van Curaçao iets heel moois te bieden. Zo heeft het CDTC met veel plezier haar programma’s kosteloos aangeboden om de kinderen kennis te laten maken met de dolfijnen en zo ook het therapie programma.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: