2 Militar a pèrdè nan bida den un kaida di un helikòpter den Laman Karibe / 2 militairen omgekomen bij helikoptercrash in Caribische Zee

Noordzee a/b Zr.Ms. Groningen, 19 april 2017.NH90 doet aantal dek landingen op het helidek van Zr.Ms. Groningen, dit om gecertificeerd te zijn voor o.a. operationele taken..Onder het vloot personeel aan boord ook wel bekend als “Dek bonken”.

 

 

2 Militar a pèrdè nan bida den un kaida di un helikòpter den Laman Karibe /
2 militairen omgekomen bij helikoptercrash in Caribische Zee
Durante un kaida di un helikòpter marítimo di kombate NH90, 2 di 4 miembro di tripulashon a pèrdè nan bida. Ta trata di e Piloto di 34 aña di edat Christine Martens i e Kordinadó Táktiko di 33 aña di edat Erwin Warnies. Ámbos Militar tin e rango di Luitenant ter Zee, 2da klase, Kategoria Mayor. E helikòpter a kai den laman, den serkania di Aruba, djadumingu na final di un patruyahe di Wardakosta.
Komandante di Forsanan di Kombate Teniente –Atmiral Rob Bauer a anunsiá esaki durante un konferensha di prensa na Den Haag. Famianan di e Militarnan ku a peresé, e momentu ei ya kaba a keda poné na altura pa medio di Defensa. E otro 2 miembronan di tripulashon no tin leshon físiko serio.
E NH90 ta forma parti di e barku di patruyahe S.M. Groningen.  Un helikòpter di Wardakosta i ekipo di Defensa di Buseo ta sostené S.M. Groningen pa sigurá e NH90. Den esaki spesialmente e kaha pretu (grabashonnan aéreo) tin prioridat.
Ta di spera ku Inspectie Veiligheid Defensie/Inspekshon di Seguridat di Defensa lo bai hasi investigashon.
Registro di Kondolensha riba defensie.nl
Entretantu a habri un registro di kondolensha riba www.defensie.nl.

 

Bij een crash met een NH90-maritieme gevechtshelikopter zijn 2 van de 4 bemanningsleden om het leven gekomen. Het gaat om de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies. Beiden militairen hebben de rang van luitenant ter zee der 2e klasse oudste categorie. De helikopter raakte zondag aan het einde van een kustwachtpatrouille te water in de Caribische Zee, vlakbij Aruba.
Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer maakte dit bekend tijdens een persconferentie in Den Haag. De families van de omgekomen militairen waren toen al door Defensie op de hoogte gebracht.
De 2 andere bemanningsleden hebben geen ernstig fysiek letsel.
De NH90 maakt deel uit van het patrouillevaartuig Zr.Ms. Groningen. Een kustwachthelikopter en Defensieduikteam ondersteunen Zr.Ms. Groningen om de NH90 veilig te stellen. Daarbij heeft vooral de flight recorder (zwarte doos) prioriteit.
Het ligt in de lijn der verwachting dat de Inspectie Veiligheid Defensie onderzoek gaat doen.
Condoleanceregister op defensie.nl
Er is inmiddels een condoleanceregister geopend op www.defensie.nl.
Christine Martens
Christine Martens

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: