Minister Koeiman ta vigilá adelanto ‘Dashboard Merkado Laboral’

Minister Koeiman ta vigilá adelanto ‘Dashboard Merkado Laboral’

Geplaatst op 27 July 2020 dor di Ministerio Desaroyo Sosial, Labor i Bienestar

 

Willemstad – Siman pasá minister Hensley Koeiman tabata tin un enkuentro ku direktor Robert Hermans di ‘Development Urban & Regional data Centres’ di e ofisina sentral di statistik di Hulanda CBS pa papia tokante e adelanto di e proyekto ‘Dashboard di Merkado Laboral Curaçao’.

Desde medio 2019, tin un relashon di koperashon estrecho entre CBS Curaçao, CBS Hulanda i Ministerio di Desaroyo Sosial, Labor i Bienestar. CBS Hulanda ta sostené CBS Curaçao ya pa algun tempu den aplikashon di (re)uso di data segun e delaster téknologianan, pa optimalisá uso di data riba e isla. Esaki ta ofresé e posibilidat na gobièrnu di Kòrsou pa entre otro solushoná problemanan sosial agudo ku ayudo di data stukturalmente i duradero. Pa garantisá un desaroyo duradero di e pais, ta un kondishon ku maneho dirihí riba data ta aportá visibelmente na mas balor públiko. Ministerio di Desaroyo Sosial, Labor i Bienestar (SOAW) komo delantero, a kue e inisiativa aki tene ku tur dos man i for di esaki a sali e proyekto ‘Dashboard Merkado Laboral Curaçao’.

Durante e enkuentro aki señor Hermans a duna minister Koeiman un bista den e adelanto di e tan importante proyekto aki. Sigur si mira e situashon aktual di merkado laboral na Kòrsou ta hopi importante pa tin tur informashon relevante tokante e merkado laboral na un manera kla, transparente i amikal disponibel. Asina aki tur esnan enbolbí por haña akseso na e datonan real. A desaroyá e dashboard di tal manera ku aparte di pa merkado laboral por husé pa riba tur temanan importante di maneho di gobièrnu. Di e manera aki por formulá maneho, tuma desishonnan, traha sita, etsetera.

Fin di oùgustùs lo tene presentashon pa entre otro Konseho di Minister i e partnernan sosial. Minister Koeiman ta satisfecho ku e adelanto i ta spera e presentashonnan fin di oùgustùs ansiosamente.

 

 

Minister Koeiman bespreekt voortgang Arbeidsmarktdashboard Curacao

Geplaatst op 27 juli 2020 di door Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid & Welzijn

Willemstad – Vorige week heeft minister Koeiman een onderhoud gehad met de heer Robert Hermans, directeur van “Development Urban & Regional data Centres’ van CBS Nederland om de voortgang te bespreken van het project “Arbeidsmarktdashboard Curacao”.

Sinds halverwege 2019, loopt al een nauwe samenwerkingsrelatie tussen CBS Curaçao, CBS Nederland en Het Ministerie SOAW. CBS Nederland ondersteunt CBS Curaçao al enige tijd in het toepassen en (her) gebruik van data conform de laatste technologieën, ter optimalisatie van het data gebruik op het eiland. Dit biedt de mogelijkheid aan de overheid van Curaçao om o.a. dringende maatschappelijk problemen met behulp van data structureel en duurzaam op te lossen. Ter garantie van een duurzame ontwikkeling van het Land, is het een vereiste dat data-gedreven sturing zichtbaar bijdraagt aan meer publieke waarde. Het Ministerie SOAW heeft als voorloper, dit mooie initiatief met beide handen meteen opgepakt en is dus hieruit, het project “Arbeidsmarktdashboard Curaçao” voortgekomen.

Gedurende dit onderhoud heeft de heer Hermans minister Koeiman een blik te gegeven in de voortgang van dit zeer belangrijke project. Zeker gezien de huidige situatie op de arbeidsmarkt op Curaçao is het heel belangrijk om alle relevante informatie aangaande de arbeidsmarkt op een zeer overzichtelijke, transparante en vriendelijke wijze voorhanden te hebben. Hierdoor kunnen alle betrokkenen toegang krijgen tot de feitelijke gegevens. Het dashboard is zó ontwikkeld dat het behalve voor de arbeidsmarkt op álle belangrijke beleidsthema’s van de overheid kan worden ingezet. Hierdoor kan onder andere beleid geformuleerd worden, beslissingen genomen worden, afspraken gemaakt worden etc.

Eind augustus zullen er presentaties gehouden worden voor onder andere de Raad van Minister en de sociale partners. Minister Koeiman is tevreden met de voortgang en kijkt reikhalzend uit naar de presentatie eind augustus.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: