YAMADA NA REUNION PUBLIKO TOKANTE ASUNTU DI KORUPSHON DEN OTORGAMENTU DI ERFPACHT / OPROEP OPENBARE VERGADERINNG INZAKE CORRUPTIE IN ERFPACHTUITGIFTE 

 

YAMADA NA REUNION PUBLIKO TOKANTE ASUNTU DI KORUPSHON DEN OTORGAMENTU DI ERFPACHT

Asosashon pa Otorgamentu di Erfpacht sin Korupshon (ASOTEKO) ta yama un Reunion Públiko djasabra awor pa 17.00’or (sink’or di atardi) na Bonaire Scouting Building, Kaya Nikiboko-Noord # 2, tras di Misa di Playa, pa duna splikashon na pueblo en general kiko ta pasando den e asuntu di otorgamentu di erfpacht. Di kon hopi hende tin ku warda 10 aña sin haña tereno, miéntras ku otronan ta haña unu mesora? Tin un ‘lista di warda’ sinsero? Òf tin un ‘lista di warda’ falsu? 

Abo tambe a warda hopi aña kaba? Seis luna ta di mas kaba! Normal ta pa gobièrnu duna tereno dentro di tres luna. Y si tin komplikashon den kasonan eksepshonal, gobièrnu por pidi tres luna èkstra. Pero seis luna MESTER ta e máksimo! 

Gobièrnu t’ei pa SIRBI pueblo. No pa ser sirbí! Esei ta un dicho berdadero ku tur nos gobernantenan a lubidá por kompleto.

ASOTEKO mester di sosten di mas tantu hende posibel pa duna forsa na e kaso den korte ku ASOTEKO ta hibando. Nos mester di e storianan di tur esnan ku a haña mil promesa di gobièrnu kaba, pero ku semper a wòrdu engañá. Bonerianonan, Yu di Kòrsounan, Rubianonan, Hulandesnan, Latinonan tur. Si bo ta kumpli ku e rekesitonan, gobièrnu tin obligashon pa atendé ku bo petishon pa un tereno na un forma serio. Ta siudadano bo ta. Gobièrnu tin obligashon pa trata bo komo tal.

Bin tende djasabra awor. Ban djòin ASOTEKO den su afan pa drecha e inhustisia aki y kore ku korupshon den e asuntu di otorgamentu di erfpacht.  

OPROEP OPENBARE VERGADERINNG INZAKE CORRUPTIE IN ERFPACHTUITGIFTE 

De Vereniging voor Erfpachtuitgifte zonder Corruptie (ASOTEKO) organiseert een Openbare Vergadering aanstaande zaterdag om 17.00’uur (vijf uur ‘s middags) in het Bonaire Scouting Building, Kaya Nikiboko-Noord # 2, achter de Kerk in Playa, om info en uitleg te geven over de kwestie van erfpachtuitgifte. Waarom moeten vele mensen 10 jaar vergeefs wachten, terwijl anderen meteen een terrein krijgen? Is er een eerlijke of een valse wachtlijst? 

Heeft u ook al vele jaren gewacht? Meer dan 6 maanden is al te veel! Een termijn van 3 maanden is normaal. Als bijzondere gevallen wat gecompliceerd zijn, dan kan de overheid nog 3 maanden extra vragen. Maar 6 maanden MOET het maximum zijn! 

De overheid is er om het volk te DIENEN, niet om gediend te worden. Dat is een oud gezegde dal al onze bestuurders compleet vergeten zijn.

ASOTEKO heeft de steun nodig van zoveel mogelijk mensen om de rechtszaak die ASOTEKO heeft aangespannen kracht bij te zetten. Wij hebben de verhalen nodig van al diegenen die al duizend beloftes hebben gekregen van de overheid, maar die steeds weer bedrogen werden. Bonaireanen, Curaçaoenaars, Arubanen, Nederlanders, Latino’s en iedereen. Als u aan de voorwaarden voldoet, is de overheid verplicht uw aanvraag serieus af te handelen. U bent een burger. De overheid dient u als zodanig te behandelen. 

Kom aanstaande zaterdag om te weten waar dit over gaat. Sluit je aan bij ASOTEKO en help dit onrecht recht te zetten. Aan de corruptie in de erfpachtuitgifte moet een keer een eind komen.

Bonaire, 10 augustus 2020
Namens ASOTEKO
Michiel Bijkerk, advocaat 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: