Notisia di polis di djárason 9 di sèptèmber te ku djabièrnè 11 di sèptèmber 2020/Politieberichten van woensdag 9 september tot en met vrijdag 11 september 2020

 

Notisia di polis di djárason 9 di sèptèmber te ku djabièrnè 11 di sèptèmber 2020
Riba djárason 9 di sèptèmber, alrededor di 12.50 or di mardugá un aksidente a tuma lugá riba Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Pa motibunan ainda deskonosí , un pikòp a bòltu. A konsekuensia di esaki e shofùr a keda pega den e outo. Brantwer ku a bin na e sitio a saka e víktima i ambulans a transporte pa hospital pa tratamentu médiko.  A hiba e outo warda di polis ku kranwagen.

Algu mas trempan riba e mes anochi, pa ma s o ménos 12 or di mardugá, sentral di polis a risibí notifikashon ku mester tin un bringamentu i un kaso di ‘hit & run’ na un bar/restorant situá na Kaya Grandi. Un hòmber i un dama tabatin problema ku otro, despues di kua e hòmber a kore dal den outo di e dama ku su outo i hasiendo esaki a dal den dos otro outo ku tabata stashoná. E dos outonan aki tabata di habitantenan di un kompleho di apartamentu den banda di e bar/restorant. A hasi un ‘blaastest’ ku shofùr di e di tres outo, e dama ku kua e hòmber tabatin problema, despues di kua a hib’e dama warda di polis pe ‘ontnuchter’. A konfiská su outo pa mas investigashon. Ta hasiendo investigashon pa ku e hòmber ku a kousa e ‘hit& run’ aki.

Riba djaweps 10 di sèptèmber a kontrolá diferente outo den kuadro di uzo di e faha di seguridat. Hopi shofùr no a kumpli ku esaki pasobra nan a sali ‘den pura’ hasi algu. 

  • Bo tabata sa ku bo chèns pa sobrebibí despues di un aksidente ta hopi mas grandi si bo tin bo faha di seguridat bisti? Esun salí bai for di un outo durante di un aksidente, tin 5 biaha ménos chèns pa sobrebibí. 
  • Bo tabata sa ku bo por asta sobrebibí aksidentenan ku tuma lugá ku un velosidat te ku 100 kilometer pa ora, si bo bisti bo faha di seguridat na e manera korekto?
  • Bo tabata sa ku durante di un aksidente ku velosidat for di 20 kilometer pa ora, ya kaba bo por keda herida gravemente si bo no tin bo faha di seguridat bisti?
  • Bo tabata sa ku si topa bo sin bo faha di seguridat bisti, bo ta haña un but di $115?

Sea bo ta shofùr òf pasahero: semper bisti bo faha di seguridat, tantu pa distansia kòrtiku komo largu.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.


Politieberichten van woensdag 9 september tot en met vrijdag 11 september 2020

Op woensdag 9 september vond omstreeks 00.50 uur een aanrijding plaats op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Een pick-up ging om nog onbekende oorzaak over de kop. Hierbij kwam de bestuurder klem te zitten in de auto. De brandweer kwam ter plekke om de bestuurder uit de auto te bevrijden. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De auto werd door de takelwagen naar het politiebureau gebracht.

 

Iets eerder op de avond omstreeks 00.00 uur, kreeg de politiecentrale melding van een vechtpartij en ‘hit & run’ bij een bar/restaurant aan de Kaya Grandi. Een man en een vrouw hadden problemen met elkaar, waarna de man met zijn auto de auto van de vrouw aanreed en hierbij ook twee andere geparkeerde auto’s raakte. De twee geparkeerde auto’s zijn van de bewoners van een appartement naast de bar. De bestuurder van de derde auto, de vrouw waarmee de man problemen had,  werd onderworpen aan een blaastest, waarna ze naar het bureau werd gebracht om te ontnuchteren. De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Onderzoek naar de man die de ‘hit&run’ heeft veroorzaakt, loopt.

 

Op donderdag 10 september werden op verschillende auto’s gecontroleerd in het kader van het dragen van de veiligheidsgordel. Veel bestuurders voldeden niet hieraan omdat ze ‘snel even’ iets gingen doen.

  • Wist je dat je overlevingskans na een ongeval is veel groter als je een gordel draagt? Wie na een crash uit de wagen wordt geslingerd, heeft tot 5 keer minder kans om het te overleven.
  • Wist je dat je zelfs verkeersongevallen tot 100 kilometer per uur kunt overleven als je je gordel correct draagt?
  • Wist je dat wie geen gordel draagt, bij een crash vanaf 20 kilometer per uur je al zeer ernstig gewond kan raken?
  • Wist je dat als je zonder gordel wordt betrapt, je een boete van $115 krijgt?

 

Of je nu bestuurder of passagier bent: draag altijd je veiligheidsgordel, zowel bij korte als lange afstanden!

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: