Derecho di dedukshon (‘aftrekrecht’) di 4.5% OB ta keda mantené

 

Derecho di dedukshon (‘aftrekrecht’) di 4.5% OB ta keda mantené

Geplaatst op 18 October 2020 dor di Ministerio Finansa

WILLEMSTAD – Ministerio di Finansa ta informá ku e derecho di dedukshon di 4.5% Omzet Belasting (OB) ta keda mantené te na momentu ku e lei nobo ‘Algemene Bestedings Belasting’ (ABB) drenta na vigor dia 1 di yanüari 2021.

Manera ta konosí, Gobièrnu di Kòrsou a hasi un fiansa di 126 mion florin serka Gobièrnu Hulandes pa duna sosten na empresa i kompanianan individual via di e areglo di NOW pa mantenshon di kupo di trabou.

Sinembargo, e sosten finansiero na tur ku a pèrdè trabou òf ta buska trabou i e grupo ku ta kobra ònderstant, a keda finansiá for di e presupuesto di Gobièrnu di Kòrsou mes. Pa sigui garantisá sosten finansiero na e grupo mas vulnerabel akí, Gobièrnu a tuma un desishon pa kuminsá ku e proseso pa eliminá e derecho di dedukshon di 4.5% di OB na entrada. E desishon aki mientrastantu a keda revoká.

Gobièrnu di Hulanda a komprometé pa pone fondo disponibel pa medio di un fiansa pa Gobièrnu di Kòrsou. Esaki ta pa por sigui duna sosten na e grupo ku a pèrdè trabou òf ku ta buskando trabou, i kobradónan di ònderstant.

Hopi ta esnan ku ta aserká Gobièrnu último dianan ku e pregunta ku si en bèrdat Gobièrnu a eliminá e derecho di dedukshon di 4.5% OB, pa motibu ku nan ta konstatá ku empresanan ta oumentando nan preis. Ta alegá ku empresanan ta hasi esaki pasobra Gobièrnu a eliminá e derecho di dedukshon. Pa aklarashon pues, e derecho di dedukshon di 4.5% di OB ta keda mantené te na momentu ku e lei di ABB drenta na vigor.

Ministerio konserní

 


 

Aftrekrecht 4.5% OB blijft gehandhaafd

Geplaatst op 18 oktober 2020 di door Ministerie van Financiën

Willemstad – Het Ministerie van Financiën maakt hierbij bekend, dat het aftrekrecht van 4.5% Omzetbelasting (OB) gehandhaafd blijft, totdat de ABB-wetgeving per 1 januari 2021 wordt geïntroduceerd.

Zoals bekend heeft de regering tot nu toe 126 miljoen gulden geleend van de Nederlandse Overheid om bedrijven en zelfstandigen via de NOW-regeling te steunen voor het behoud van banen.

De steun aan degenen die hun inkomen kwijt zijn geraakt en onderstandtrekkers, werd echter door de Curaçaose regering uit eigen middelen bekostigd. Om de steun aan deze kwetsbare groep te blijven garanderen, heeft de regering een besluit genomen om het proces op te starten voor het elimineren van het 4.5% OB aftrekrecht. Dit besluit is door de regering inmiddels ingetrokken.

De Nederlandse regering heeft toezeggingen gedaan om ook via leningen fondsen beschikbaar te stellen om de groep die hun baan heeft verloren of werk zoeken en onderstandtrekkers financieel te ondersteunen.

Velen hebben de regering de afgelopen dagen benaderd met de vraag of het aftrekrecht OB inderdaad afgeschaft is, aangezien ondernemingen hun prijzen verhogen met de bewering dat dit komt omdat de regering het aftrekrecht heeft afgeschaft. Voor de duidelijkheid dus, het aftrekrecht van 4,5% OB blijft gehandhaafd tot het moment dat de wet omtrent ABB in werking treedt.

Gerelateerde ministeries 

  • Financiën
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: