TA KUMINSÁ REGISTRÁ GRUPONAN DI KULTURA, ARTE I LITERATURA / START REGISTRATIE CULTUUR-, KUNST- EN LITERATUURGROEPEN

 

TA KUMINSÁ REGISTRÁ GRUPONAN DI KULTURA, ARTE I LITERATURA

 

Kralendijk – Sekshon di Kultura, Arte i Literatura den e siman benidero ta bai kuminsá ku registrashon di grupo i/òf personanan ku ta aktivo riba e tereno di músika, kanto, arte, baile, poesia, kontadónan i/òf  eskritornan di kuenta. Ta trata aki di tur loke ku tin di aber ku Kultura, Arte i Literatura.

 

Den pasado a hasi intentonan pa por optené datonan aki di manera ku SKAL por tin esakinan den un registro aktualisá. Sinembargo pa un òf otro motibu konstantemente tin kambionan den e mundu farandulero i tambe riba tereno di arte i literatura. Tambe tin momentunan ku ta nase talentonan nobo ku no ta yega na konosementu di e departamento konserní.

 

E intenshon tras di e proyekto aki ta pa netamente sa serka ken mester akudí ora ta trata di sierto proyektonan spesífiko. Mas aleu e registro aki ta sirbi tambe pa trata na enbolbí mas tantu artista posibel den nos eventonan lokal, prinsipalmente aktividatnan gubernamental.

 

Nos ta dispone di hopi talentonan den tur ramo riba nos isla i nos deber pa stimulá i desaroyá nos artistanan tratando na bini ku proyektonan pa elevá kada artista riba nan tereno.

 

Gobièrnu di Boneiru pa medio di su Departamento di Kultura, Arte i Literatura ta hasiendo intentonan pa bini ku ideanan genial (brainstorm) pa di tur manera stimulá i promové nos artistanan den tur sentido di palabra.

 

Banda di aktividatnan ku ta eksistí kaba, ta studiando e posibilidatnan pa bini ku proyektonan edukativo i desaroyo di talentonan, pa garantisá eksistensia i mantenshon di nos kultura den tur sentido di palabra.

 

Entrante djabièrnè 30 di di òktober 2020 por tuma kontakto ku Sekshon di Kultura, Arte i Literatura, na telefòn 715-3615 òf 717-5330 ekstenshon 3615 pa un sita. Tambe por manda e-mail na robert.sances@bonairegov.com

 

 

 

 

START REGISTRATIE CULTUUR-, KUNST- EN LITERATUURGROEPEN

 

Kralendijk – In de komende week gaat de Sectie Cultuur, Kunst en Literatuur van start met de registratie van groepen en/of personen die actief zijn op het gebied van muziek, zang, dans en poëzie en van verhalenvertellers en schrijvers van verhalen. Het gaat hier om alles wat te maken heeft met Cultuur, Kunst en Literatuur.

 

In het verleden werden pogingen gedaan om deze gegevens te krijgen zodat de SKAL er in een up-to-date registersysteem over kon beschikken. Om een of andere reden zijn er echter constant veranderingen in de amusementswereld en ook op het gebied van kunst en literatuur. Er zijn ook momenten waarop nieuwe talenten tevoorschijn komen, maar waar het betrokken departement geen weet van heeft. 

 

De bedoeling achter dit project is juist om te weten te komen bij wie aangeklopt kan worden bij bepaalde specifieke projecten. Verder zal dit registersysteem ook van dienst zijn om zoveel mogelijk artiesten te betrekken bij onze lokale evenementen, in het bijzonder activiteiten van de overheid.

 

Op ons eiland beschikken wij over vele talenten op allerlei gebied en het is onze plicht om onze artiesten te stimuleren en te ontwikkelen, door met projecten te komen om elke artiest op zijn of haar terrein naar een hoger niveau te tillen.

 

Door middel van haar Departement van Cultuur, Kunst en Literatuur probeert het Bonairiaanse eilandbestuur met goede ideeën te komen om op allerlei manieren onze artiesten te stimuleren en te promoten in de ruimste zin van het woord.

 

Naast de al bestaande activiteiten worden mogelijkheden onderzocht om met educatieve projecten en talentontwikkelingsprojecten te komen om zodoende het voortbestaan en het behoud van onze cultuur te garanderen.      

 

Ingaande vrijdag 30 oktober 2020 kan contact opgenomen worden met de Sectie Cultuur, Kunst en Literatuur via de telefoonnummers 715-3615 of 717-5330 toestel 3615 voor een afspraak. Er kan ook gemaild worden naar robert.sances@bonairegov.com.   

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: