Konseho Maneho pa Grandinan ta presentá resultado di un investigashon tokante konsulta ambulante pa grandinan. / De Raad voor Ouderenbeleid presenteert resultaten pilot onderzoek naar ambulante ouderenspreekuur.

Konseho Maneho pa Grandinan ta presentá resultado di un investigashon tokante konsulta ambulante pa grandinan.

 

Konseho pa grandinan a presentá e resultado di un investigashon hasi riba e nesesidat pa tene orario di konsulta ambulante pa grandinan na e ministro di SOAW;sr. Hensley Koeiman i na un representante di e minister di GMN sra. Jeanine Constancia-Kook.

 

Un grupo di profeshonal a realisá e investigashon aki ku a ser tene bou di pashèntnan di trés dòkter di kas den aria di Otrabanda. For di e investigashon aki ta sali hopi kla ku orario di konsulta ambulante dirigí na Grandinan, den kuadro di un aserkamentu preventivo por ta un instrumento hopi balioso pa por mehorá e kuido pa grandinan.

Konseho pa Grandinan ta urgí e ministernan enkargá pa hasi posibel ku un konsulta ambulante pa grandinan por bira algu struktural den e sistema di kuido i bienestar pa nos grandinan.

 


 

De Raad voor Ouderenbeleid presenteert resultaten pilot onderzoek naar ambulante ouderenspreekuur.

 

De Raad voor Ouderenbeleid heeft onlangs aan de Minister van SOAW dhr. Hensley Koeiman en een vertegenwoordiger van de Minister van GMN mevr. Jeanine Constancia-Kook de resultaten gepresenteerd van een pilot-onderzoek naar de noodzaak van een ambulant spreekuur voor ouderen. 

 

Het onderzoek werd door professionals verricht en werd gehouden onder een patiëntenbestand van drie huisartsen in Otrabanda.

Uit dit onderzoek komt duidelijk naar voren dat een ambulant ouderenspreekuur in het kader van een preventieve aanpak, een belangrijk instrument kan zijn in het verbeteren van de zorg en welzijn voor de ouderen.

Aan de ministers werd dan ook het dringend advies gegeven om het mogelijk te maken dat zo’n ambulante ouderenspreekuur een structurele vorm kan krijgen

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: