Wendy Pelk ta e sekretario di isla nobo  / Wendy Pelk nieuwe eilandsecretaris

 

Wendy Pelk ta e sekretario di isla nobo 

 

Kralendijk – Kolegio Ehekutivo di Boneiru ta informá bo ku Wendy Pelk entrante 1 di mart 2021 ta keda apuntá komo sekretario di isla (eilandsecretaris). 

 

Aworakí Pelk ta direktor di munisipio hulandes Alkmaar. E ta den e funshon ei desde 2013. Di aprel te ku mei 2016 Pelk a funshoná temporalmente komo sekretario di e munisipio di Alkmaar. Promé ku e a bai traha na Alkmaar, Pelk a traha komo sekretario di munisipio na Boskoop i Alphen aan de Rijn. 

 

Despues ku e funshon di sekretario di isla a bira vakante 1 di novèmber 2019, Kolegio Ehekutivo a buska un persona ku eksperensia. Huntu ku e mènedjer di kambio i e ‘concerncontroller’, ku mester bini ainda, Pelk por duna un sosten na e ambishon di Kolegio Ehekutivo pa loke ta trata e programa di maneho. E lo yuda tambe pa reforsá e poder di maneho manera palabrá den e akuerdo di gobernashon. 
Na mes un momento Kolegio Ehekutivo a apuntá un tim di kambio ku ta okupá su mes ku finansa públiko pa un mihó atministrashon finansiero. Asin’ei Kolegio Ehekutivo ta spera pa mehorá e funshonamentu di e aparato públiko i profeshonalisá e servisio.  

 

 

Wendy Pelk nieuwe eilandsecretaris

Kralendijk – Het Bestuurscollege van Bonaire wil u informeren dat mevrouw Wendy Pelk per 1 maart 2021 wordt aangesteld als eilandsecretaris. 

Pelk is momenteel nog directeur van de gemeente Alkmaar. Ze bekleedt die functie vanaf 2013. Van april tot en met mei 2016 was zij waarnemend gemeentesecretaris in Alkmaar. Voordat zij in Alkmaar aan de slag ging heeft ze ook gewerkt als gemeentesecretaris bij de gemeente Boskoop en de gemeente Alphen aan de Rijn. 

Nadat de functie van eilandsecretaris per 1 november 2019 vacant was geworden is het Bestuurscollege actief op zoek gegaan naar een ervaren opvolger die samen met de verandermanager en de nog aan te trekken concerncontroller een bijdrage gaan leveren bij het realiseren van de ambities van het Bestuurscollege voor wat betreft het bestuursprogramma en bij de versterking van de bestuurskracht zoals vastgelegd in het Bestuursakkoord. Tevens heeft het Bestuurscollege een changeteam aangesteld dat zich bezighoudt met de overheidsfinanciën voor een goed financieel beheer. Zo hoopt het Bestuurscollege de functionaliteit van de ambtelijke organisatie te vergroten en de dienstverlening verder te professionaliseren. 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: