Kamer behandelt gemeentelijke herindelingen en samenvoegingen

Kamer behandelt gemeentelijke herindelingen en samenvoegingen

10 februari 2021

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 11 februari over vijf wetsvoorstellen tot gemeentelijke herindeling of samenvoeging. Het gaat om samenvoegingen van de gemeenten Landerd en Uden, Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis, Heerhugowaard en Langedijk en herindelingen van Beemster en Purmerend en Amsterdam en Weesp. U kunt het debat vanaf 11.05 uur live volgen.

Door een groot aantal herindelingen en samenvoegingen de afgelopen decennia is het aantal gemeenten per 1 januari afgenomen naar 352, De samenvoegingen en herindelingen die de Kamer op 11 februari behandelt, zijn op eigen initiatief van de gemeenten tot stand gekomen. Tot 9 december 2020 was er de mogelijkheid extern commentaar in te zenden.

Plenaire behandeling
Voor de behandeling van de wetsvoorstellen door de Tweede Kamer komt demissionair minister Kajsa Ollongren (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) naar de Kamer. Aan het einde van de plenaire vergadering van 11 februari zal worden gestemd over de wetsvoorstellen.

Volg het live
Volg het plenaire debat vanaf 11.05 uur via de livestream op deze website of de app Debat Direct. Lees ook de bijbehorende stukken.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: