KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIANOTISIA POLISIAL

Notisia di polis di djaluna 22 di febrüari te ku djárason 24 di febrüari 2021/Politieberichten van maandag 22 februari tot en met woensdag 24 februari 2021

 

Notisia di polis di djaluna 22 di febrüari te ku djárason 24 di febrüari 2021

 

Kòntròl di tráfiko plania

Riba djaluna 22 di febrüari, kuminsando for di 7.45 or, a tene un kòntròl di tráfiko plania na Kaya Korona. A duna 10 shofùr un prosès ferbal. E prosès ferbal nan tabata pa manehá sin faha di seguridat bisti, sin seguro bálido i sin reibeweis bálido. Ta hasi e tipo di kòntròlnan aki regularmente den kuadro di kumplimentu ku e Lei di Tráfiko nobo.

 

KPCN ta hala atenshon di un i tur pa nan tin e dokumentunan nesesario na òrdu. Tambe ta konsehá estriktamente pa kumpli ku e reglanan di Lei di Tráfiko. Ku esaki bo tambe ta kontribuí na un tráfiko seif i sigur riba e isla. E periodo benidero lo bai tene kòntròl regularmente, kaminda lo aktua ku man duru na momentu ku no tin e dokumentunan menshoná ariba na òrdu i tambe si no ta kumpli ku reglanan di tráfiko.

 

Bo no ta kumpli ku reglanan? Bo por haña un but.

E suma di un but pa violashonnan ta varia entre $30 te ku $225.

 

Reglanan pa hèrmènt ku ta kore riba su mes (zelfrijdend werktuig)

Un hèrmènt ku ta kore riba su mes ta vehíkulo grandi i pisa ku por move riba su mes manera por ehèmpel un ‘Backhoe’, ‘Forklift’, ‘Loader’, etc. Antes no tabata regla den lei ku e shofùr mester tin reibeweis spesial pa por manehá tipo di vehíkulonan aki. For di aña pasa si e ta regla den e lei ku ta na vigor. E vehíkulonan grandi aki tambe mester kumpli ku e mesun eksigensianan ku un vehíkulo motorisá normal. Pues e shofùr tambe mester tin un reibeweis bálido, seguro bálido i mester tin un plachi di number riba e vehíkulo. 

 

KPCN ta hala atenshon di un i tur pa nan tin e dokumentunan nesesario manera menshoná akiriba, na òrdu. Tambe ta konsehá estriktamente pa kumpli ku e reglanan di Lei di Tráfiko. Ku esaki bo tambe ta kontribuí na un tráfiko seif i sigur riba e isla.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

Politieberichten van maandag 22 februari tot en met woensdag 24 februari 2021

 

Geplande verkeerscontrole

Op maandag 22 februari, vanaf 15.00 uur, werd een geplande verkeerscontrole gehouden aan de Kaya Korona.  Er werden in totaal 10 een processen verbaal uitgeschreven. De processen verbaal waren voor het rijden zonder autogordel om, zonder verzekering en zonder geldig rijbewijs. Deze verkeerscontroles worden uitgevoerd in het kader van de handhaving van de nieuwe verkeersverordening en zullen regelmatig gehouden worden.

 

KPCN wil een ieder erop attenderen de nodige bescheiden op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt geadviseerd. Hiermee draag je bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als men zich niet houdt aan de verkeersregels.

 

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. 

Het bedrag van een boete varieert tussen de $30 en $225.  

 

Regels zelfrijdend werktuig

Een zelfrijdend voertuig is een groot, zwaar voertuig dat op zichzelf beweegt zoals een Backhoe, Forklift, Loader, enz. Vroeger was niet in de wet geregeld dat de bestuurder een rijbewijs moest hebben speciaal om dit soort voertuigen te besturen. Sinds vorig jaar is dit in de nieuwe wet wel geregeld. Deze grote voertuigen moeten ook voldoen aan de dezelfde eisen als van een gewoon motorvoertuig. Dus de bestuurder moet ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, geldige verzekering en het voertuig moet een kentekenplaat hebben.

 

KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk  geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. 

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: