Habitantenan di Kas di Kuido na Playa a pasa angua / Bewoners Kas di Kuido in Playa geprikt

 

 

Habitantenan di Kas di Kuido na Playa a pasa angua

 

Kralendijk – Habitantenan di Kas di Kuido di Fundashon Mariadal, FM, a haña nan promé bakunashon kontra e vírùs di corona. Ta bai pa mas ku dos terser di e grandinan ku ta biba aya. Awe mainta personal di kuido di Fundashon Mariadal a pasa nan e angua na e kas di kuido. E habitantenan di Kas di Kuido ta kai den e grupo di enfoke di esnan riba 60 aña ku ta bakuná for di promé di mart. 

 

E último dianan, hefenan di sekson di Kas di Kuido a tuma kontakto ku famianan outorisá i personanan di kontakto di e grandinan pa papia tokante bakunashon. Algun di nan a papia tambe ku e dòkternan ku ta trata e grandinan pa haña mas informashon. Finalmente dos terser di e apoderadonan a duna pèrmit pa laga bakuná nan miembro di famia òf ser kerí. Na Hulanda a bakuná basta habitante di kas di kuido kaba. Segun RIVM ya kaba por mira e efektonan positivo di esei.  E kantidat di infekshon bou di habitantenan di kas di kuido ta baha.

 

 

 

Bewoners Kas di Kuido in Playa geprikt

 

Kralendijk – Bewoners van verpleeghuis Kas di Kuido van Fundashon Mariadal (FM) hebben hun eerste vaccinatie tegen het coronavirus gekregen. Het gaat om ruim tweede derde van de ouderen die daar wonen. Vanochtend kregen zij in het verpleeghuis de prik toegediend door zorgpersoneel van Fundashon Mariadal. De bewoners van Kas di Kuido vallen onder de doelgroep van 60-plussers die sinds 1 maart gevaccineerd worden. 

 

De afgelopen dagen hebben de afdelingshoofden van Kas di Kuido contact opgenomen met gemachtigde familieleden en contactpersonen van de ouderen om het vaccineren te bespreken. Een aantal van hen sprak ook nog met de behandelende artsen voor nadere informatie. Uiteindelijk gaf tweede derde van de gemachtigden toestemming om hun familielid of naaste te laten prikken. In Nederland zijn al veel bewoners van verpleeghuizen geprikt. Daarvan zijn volgens het RIVM de positieve resultaten te zien, het aantal besmettingen van bewoners in verpleeghuizen neemt af.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: