Awor mas tantu posibel enseñansa riba distansia

 

Awor mas tantu posibel enseñansa riba distansia

 

Kralendijk – Durante e lockdown di 18 di mart 2021 te ku promé di aprel 2021 ta duna enseñansa mas tantu posibel riba distansia. Dosentenan por duna alumnonan lès digitalmente for di skol. Nan mester paga tinu pa den pousa tene nan mes bon na e reglanan di corona. Alumnonan di klasnan di eksámen por haña lès na skol ainda. Ta duna lès na skol pa muchanan vulnerabel òf yunan di mayornan ku funshon krítiko. Lèsnan di práktika por sigui na skol.  

 

Skolnan ta responsabel pa organisá lèsnan di práktika i lèsnan digital pa alumnonan. Esaki ta konta tambe pa e lèsnan na kandidatonan di eksámen. Ya un tempu pasá, skolnan huntu ku e departamento di Salubridat Públiko a traha un plan tokante kiko hasi durante e krísis di corona. Ta importante ku skolnan ta tene nan mes estriktamente na e reglanan di corona. Skolnan mes lo komuniká ku mayornan tokante esaki. 

 

Skolnan ta habri atrobe despues di fakansi di Pasku di Resurekshon. A disidí asina aki pa pèrkurá ku e pruebanan ku ta planeá e ora ei por sigui normalmente. I tambe pasobra e ambiente di skol ta importante pa desaroyo di mucha. Den un karta, gezaghèber Edison Rijna a informá kabesnan di skol tokante esaki. 

 

 

 

Nu zoveel mogelijk onderwijs op afstand

 

Kralendijk – Tijdens de lockdown van 18 maart 2021 tot en met 1 april 2021 wordt zo veel mogelijk onderwijs op afstand gegeven. Leerkrachten mogen vanuit school leerlingen digitaal les geven. Ze moeten erop letten om in de pauzes zich goed aan de coronaregels te houden. Leerlingen van examenklassen kunnen nog steeds op school les krijgen. Voor kwetsbare kinderen of kinderen van ouders met kritieke functies worden op school lessen verzorgd. Praktijklessen mogen op school doorgaan.  

 

De scholen zijn verantwoordelijk om de praktijklessen en de digitale lessen voor de leerlingen te organiseren. Dat geldt ook voor  de lessen aan examenkandidaten. De scholen hebben al een tijd geleden samen met de afdeling Publieke Gezondheid een plan opgesteld over wat te doen tijdens  de coronacrisis. Het is belangrijk dat de scholen zich strikt aan de coronaregels houden. Scholen zullen hierover zelf met ouders communiceren. 

 

De scholen gaan na de Paasvakantie weer open. Dit is zo besloten om ervoor te zorgen dat de toetsen die dan gepland staan normaal door kunnen gaan. En ook omdat een schoolomgeving belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Gezaghebber Edison Rijna heeft de schoolhoofden in een brief hierover geïnformeerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: