Tweede Kamerleden nemen afscheid

Tweede Kamerleden nemen afscheid

29 maart 2021

In de plenaire zaal van de Tweede Kamer nemen op dinsdag 30 maart 69 Kamerleden afscheid. Zij zijn na de verkiezingen op 17 maart niet herkozen of hebben uit eigen beweging besloten om de Kamer te verlaten. Kamervoorzitter Khadija Arib spreekt de vertrekkende Kamerleden persoonlijk toe. In verband met de coronamaatregelen gebeurt dat in drie rondes.

Plenaire vergadering

Het afscheid van de Kamerleden vindt plaats tijdens de laatste plenaire vergadering van de Tweede Kamer in de huidige samenstelling. Naast het officiële afscheid staat ook het verslag van de Commissie voor het Onderzoek van de Geloofsbrieven op de agenda. De voorzitter van de commissie, Renske Leijten (SP), licht het onderzoek naar de stemmingen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen toe.

Afscheid

Om 13.30 uur richt Kamervoorzitter Arib het woord tot de vertrekkende Kamerleden en wordt er door middel van persoonlijke speeches afscheid genomen. Op woensdag 31 maart worden alle nieuwe en opnieuw gekozen Kamerleden door de Kamervoorzitter beëdigd, waarbij ieder Kamerlid de eed of de belofte aflegt.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: