Debat over informeren Kamer in toeslagenaffaire

Debat over informeren Kamer in toeslagenaffaire

29 april 2021

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 29 april over de informatievoorziening van het kabinet aan de Tweede Kamer in de affaire rond de toeslagen voor kinderopvang. Dit debat begint om 11.00 uur en is live te volgen via deze site en de app Debat Direct.

Het debat is aangevraagd door Kamerlid Farid Azarkan (DENK) op 21 april. Demissionair minister-president Mark Rutte en de demissionaire ministers Wopke Hoekstra (Financiën), Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) komen voor het debat naar de Kamer. Ook de demissionaire ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) doen op verzoek van de Kamer mee aan het debat.

Notulen ministerraad

Aanleiding voor het debat was het bericht van RTL Nieuws: ‘Kabinet hield informatie toeslagenaffaire doelbewust achter voor Tweede Kamer’ van 21 april. Behalve om een debat, verzocht de Kamer ook om een brief van het kabinet over deze kwestie. Bij het antwoord van 26 april 2021 maakte demissionair minister-president Mark Rutte namens het kabinet de notulen openbaar van verschillende ministerraadsvergaderingen uit 2019, waarin over de kinderopvangtoeslagen is gesproken. Aan de brief waren ook ‘geobjectiveerde samenvattingen’ van die notulen toegevoegd.

Brief en documenten lezen

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: