Turista por pasa angua kontra corona despues di un estadia di dos luna

 

Turista por pasa angua kontra corona despues di un estadia di dos luna

 

Kralendijk – Bishitantenan ku bini Boneiru por pasa nan promé angua kontra corona despues di un estadia di dos luna. Minimalmente tres siman despues di e promé angua nan mester ta na nos isla ainda pa pasa e di dos angua. Esaki departamento di Salubridat Públiko a partisipá despues di un mensahe tokante e tópiko aki di ministerio di Salubridat Públiko, Bienestar i Deporte. Intenshon di e medida ta pa kombatí e asina yamá turismo di bakunashon. A base di un stèmpel den pasport ta kontrolá si un bishitante tin dos luna na Boneiru kaba.

 

Na Boneiru habitantenan di 18 aña bai ariba ku ta inskribí na nos isla por pasa angua kontra corona. Boneiru tin en total 18.944 habitante fiho i temporal di 18 aña bai ariba. Segun un balotashon reimu e kantidat di habitante temporal ta 1.500 hende. Te ku awor 70% di e 18.944 habitantenan a pasa e promé angua kontra corona.

 

Pa habitantenan te ainda ta posibel pa pasa e promé angua kontra corona sin sita na Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas. Esaki por for di djaluna te ku djabièrnè di 09:00 – 11:30 or i di 13:30 – 17:30 or.

 

Toeristen kunnen na verblijf van twee maanden coronaprik halen

 

Kralendijk – Bezoekers die naar Bonaire komen, kunnen na een verblijf van twee maanden de eerste coronaprik halen. Ze moeten  minimaal drie weken na de eerste prik nog steeds op het eiland zijn voor de tweede prik. Dat heeft de afdeling Publieke Gezondheid bekend gemaakt na een bericht hierover  van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De maatregel is bedoeld om het zogeheten vaccinatietoerisme tegen te gaan. Aan de hand van een stempel in het paspoort wordt gecontroleerd of een bezoeker al twee maanden op Bonaire is. 

 

Op Bonaire kunnen bewoners van 18 jaar en ouder die op het eiland staan ingeschreven de coronaprikken halen. Bonaire telt in totaal 18.944 vaste en tijdelijke bewoners van 18 jaar en ouder. Het aantal tijdelijke bewoners is ruim geschat op 1.500 mensen. Tot nu heeft 70% van de 18.944 bewoners de eerste coronaprik gehad. 

 

Het is voor bewoners nog steeds mogelijk om zonder afspraak de eerste coronaprik bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas te halen. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 09:00 -11:30 uur en van 13:30 -17:30 uur.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: