Hopi informashon disponibel pa prepará pa temporada di orkan Veel informatie beschikbaar hoe voor te bereiden op orkaanseizoen

 


Hopi informashon disponibel pa prepará pa temporada di orkan

Kralendijk – Diferente konseho pa sa kon aktua durante un kalamidat ta para riba e wèpsait di Entidat Públiko Boneiru www.bonairegov.com. Awor ku temporada di orkan a kuminsá ta importante pa sa kiko hasi durante un orkan, inundashon òf
warwarú. Fenómenonan di naturalesa ku por okurí den lunanan binidero. Por haña e konsehonan ora primi e kònòpi ‘kombatimentu di desaster’ riba e wèpsait.  

E temporada di orkan ta di 1 di yüni te ku 30 di novèmber. Awor ku e temporada di orkan a kuminsá, Entidat Públiko Boneiru ta hasi un yamada na un i tur pa prepará bon, pa kualke posibel kalamidat. Prepará pa bo por yuda bo mes,  ta hopi importante. Durante un kalamidat ta importante pa por yuda bo mes. Servisionan ku ta duna ayudo no por ta presente tur kaminda pareu. 

Riba e wèpsait por haña tambe un link pa download e aplikashon Desasterprep. Riba e app akí, ku ta funshoná riba tur selular, tin konseho i  medidanan di prekoushon. Riba www.bonairegov.com tin diferente manera pa download e aplikashon pa diferente marka di selular. 

Un foyeto di Entidat Públiko Boneiru ku informashon tokante temporada di orkan na kuater idioma, tambe por download riba e wèpsait  www.bonairegov.com. Un tempu pasa ya e distribuí e foyeto aki kas pa kas.  

Ku e páginanan speshal riba e wèpsait www.bonairegov.com ku yen konseho, e aplikashon Disasterprep i e foyeto ku informashon na diferente idioma, Entidat Públiko Boneiru ta spera ku tur hende ta informá nan mes na tempu. Palabrá for di aworakí ku miembronan di famia i bisiña kiko hasi ya kaba ta un paso den bon direkshon. 

 

Veel informatie beschikbaar hoe voor te bereiden op orkaanseizoen 

Kralendijk – Tips hoe te handelen bij een calamiteit staan er vanaf nu op de website van het openbaar lichaam Bonaire www.bonairegov.com. Nu het orkaanseizoen is begonnen, is het belangrijk om te weten wat te doen bij een orkaan, overstroming of een wervelwind. Natuurfenomenen die komende maanden kunnen voorkomen. De tips zijn te vinden  onder de knop rampenbestrijding, op de website www.bonairegov.com

Het orkaanseizoen loopt van 1 juni tot en met 30 november. Nu het orkaanseizoen is begonnen, roept het openbaar lichaam Bonaire iedereen op zich goed voor te bereiden op mogelijke calamiteiten. Zelfredzaamheid is hierbij erg belangrijk. Bij een calamiteit moet iedereen voornamelijk zichzelf eerst proberen te redden omdat hulpdiensten niet overal tegelijk kunnen zijn. 

Naast de tips op de website staat er ook een link om de applicatie Disasterprep te downloaden. Op deze app, die op bijvoorbeeld mobiele telefoons kan worden gezet, staan ook adviezen met voorzorgsmaatregelen. Op www.bonairegov.com staan verschillende links hoe de app te downloaden op de verschillende merken mobiele telefoons. 

Ook een brochure van het openbaar lichaam Bonaire met tips in vier verschillende talen is te downloaden via de website www.bonairegov.com. De brochure is eerder huis aan huis uitgedeeld en staat vol met informatie. 

Met een website vol tips, de app Disasterprep en een brochure hoopt het openbaar lichaam Bonaire dat iedereen zich goed laat informeren en zich op tijd voorbereid. Door nu al afspraken te maken met het gezin, familieleden en buren is al een stap in de goede richting. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: