Biaha pa Boneiru for di Aruba i Kòrsou ku un prueba di bakunashon bálido

 

Biaha pa Boneiru for di Aruba i Kòrsou ku un prueba di bakunashon bálido 

No tin obligashon di hasi tèst pa hende ku ta kompletamente bakuná ora di biaha entre e islanan ABC

 

Kralendijk – Habitantenan di e islanan ABC ku ta kompletamente bakuná no tin mester di hasi un tèst di PCR na salida òf ora di biaha bèk entre e islanan, si nan mustra un prueba di bakunashon bálido. Esaki ta posibel for di 7 di yüni 2021. E biaheronan aki te ainda mester yena un deklarashon di salú sí,  promé ku nan salida i biahe di regreso.

 

No ta aseptá kopia di e prueba di bakunashon òf un ku a hasi chikitu. E prueba original tin mag di ta plastifiká sí. Ora di biaha entre e islanan, habitantenan di Aruba por mustra e prueba di bakunashon den e health app tambe. E prueba ta indiká kua bakuna un hende a haña i ki dia. Na Aruba hendenan a pasa angua ku e bakuna di Pfizer òf di Janssen. Boneiru a usa solamente e bakuna di Pfizer. Na Kòrsou hendenan a haña e bakuna di Pfizer òf di Moderna. 

 

Un hende ku haña e bakuna di Pfizer òf di Moderna, ta pasa angua dos biaha. Den kaso di Janssen un hende ta pasa angua un biaha so. Ta menshoná e fecha ku un hende a pasa e angua òf e anguanan i tambe e number di batch. Un persona ta kompletamente bakuná ora el a pasa dos angua ku minimalmente 21 dia entre e anguanan ora ta trata di Pfizer i minimalmente 28 dia ora ta trata di Moderna. Tambe mester a pasa e último angua minimalmente 14 dia pasá.

 

Un persona ku tabatin corona, ta kompletamente bakuná ora e pasa 1 angua. Esaki nan ta yama un ‘booster bakunashon’. E persona aki mester mustra tambe un prueba di infekshon i un resultado di tèst ora di biaha.

 

 

 

Reizen naar Bonaire met een geldig vaccinatiebewijs vanuit Aruba en Curaçao                                        

Geen testverplichting  volledig gevaccineerden bij reizen tussen ABC-eilanden

 

Kralendijk – Volledig gevaccineerde inwoners van de ABC-eilanden hoeven bij vertrek of terugreis tussen de eilanden geen PCR-test meer te doen als ze een geldig vaccinatiebewijs tonen. Dat is sinds 7 juni 2021 mogelijk. Deze reizigers moeten wel nog steeds voor hun vertrek en terugreis een gezondheidsverklaring invullen.   

 

Kopietjes van het originele vaccinatiebewijs bewijs of een verkleining ervan worden niet geaccepteerd. Het originele bewijs mag wel geplastificeerd zijn.  Inwoners van Aruba  kunnen bij het reizen tussen de eilanden ook het vaccinatiebewijs in de health app laten zien. Het bewijs meldt welk vaccin iemand heeft gekregen en wanneer.  Op Aruba zijn de mensen met het Pfizer of het Janssen vaccin gevaccineerd, Bonaire heeft alleen het Pfizer vaccin gebruikt.  Op Curaçao hebben de mensen het Pfizer of Moderna vaccin gekregen. 

 

Iemand die het vaccin van Pfizer of Moderna krijgt, wordt twee keer geprikt. In het geval van Janssen krijgt een persoon één prik. De datum van de prik of prikken wordt op het bewijs vermeld en ook het batchnummer. Een persoon is volledig gevaccineerd als hij twee prikken heeft gehad met minimaal 21 dagen tussen de prikken voor Pfizer en minimaal 28 dagen voor Moderna. Ook  moet de laatste prik minimaal veertien dagen geleden zijn  toegediend. 

 

Een persoon die corona heeft gehad, is volledig gevaccineerd bij 1 prik. Dit  heet een booster vaccinatie. Deze persoon moet ook een bewijs van infectie en een testuitslag tonen bij het reizen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: