Debat over burgerinitiatief ‘Stop de hondenbelasting’

Debat over burgerinitiatief ‘Stop de hondenbelasting’

10 juni 2021

De Kamer debatteert op donderdag 10 juni over het burgerinitiatief ‘Stop de hondenbelasting’. Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken komt hiervoor naar de Kamer. Het plenaire debat is vanaf 16.00 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Discriminatie

De indieners van het burgerinitiatief stellen dat hondenbelasting een vorm van discriminatie is. Ook constateren ze dat het heffen van hondenbelasting veel maatschappelijke discussie met zich meebrengt. Met dit initiatief pleiten ze voor afschaffing hiervan.

Burgerinitiatief

Het burgerinitiatief is een van de meest directe manieren om aan Kamerleden duidelijk te maken hoe de samenleving beter kan. Een burgerinitiatief met ten minste 40.000 steunbetuigingen kan betekenen dat de Tweede Kamer erover gaat vergaderen of de verantwoordelijke minister of staatssecretaris ter verantwoording roept. Een vertegenwoordiger van de indieners van het initiatief mag het woord voeren in de plenaire zaal.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: