Gezaghèber Rijna i minister Bijleveld a papia tokante proyektonan di koperashon Gezaghebber Rijna en minister Bijleveld spreken over samenwerkingsprojecten

 

Gezaghèber Rijna i minister Bijleveld a papia tokante proyektonan di koperashon 

Den Haag – Gezaghèber Edison Rijna i minister di Defensa Ank Bijleveld a interkambiá di idea tokante presensia di Defensa den e parti karibense di Reino i importansia di esaki, por ehèmpel pa protekshon di nos islanan.

Tin vários proyekto di koperashon den planifikashon, manera ekipá un Punto Sentral di Konekshon Marítimo Multidisiplinario i krea un Sentro Regional di Informashon i Ekspertisio Hulanda Karibense. Den esaki Defensa ta un partner importante. Ámbos relashon di koperashon ta kontribuí na oumentu di siguridat riba nos isla, spesialmente den e lucha kontra krímen organisá.

Pa tene kriminal pafó di Boneiru un supervishon adekuá di frontera tambe ta di importansia, motibu pa kua a para ketu na esaki tambe durante e kòmbersashon. ‘E koperashon ku minister Bijleveld i su ministerio ta ekselente. Komo eks sekretario di Relashonnan den Reino e konosé Boneiru bon. Aunke ku esaki entre tantu ta mas ku 10 aña pasá kaba, su embolbimentu ku nos isla te ainda ta grandi’, segun Rijna.

Gezaghèber a ekspresá su apresio pa e trabou sosial boluntario ku militarnan ta hasi ora ku relashoná ku hasimentu di ehersisio nan ta permanesé na Boneiru.  

 

Gezaghebber Rijna en minister Bijleveld spreken over samenwerkingsprojecten

Den Haag – Gezaghebber Edison Rijna en minister van Defensie Ank Bijleveld hebben van gedachten gewisseld over de aanwezigheid van Defensie in het Caribisch deel van het Koninkrijk en het belang daarvan, bijvoorbeeld voor het beschermen van de eilanden.

Er zitten meerderde samenwerkingsprojecten in de planning zoals het inrichten van een Multidisciplinaire Maritieme Hub en het opzetten van het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum Caribisch Nederland. Defensie is daarin een belangrijke partner. Beide samenwerkingsverbanden dragen bij aan de vergroting van de veiligheid op het eiland, met name in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. 

Voor het buiten Bonaire houden van criminelen is ook een adequaat grenstoezicht van belang, reden waarom daar in het gesprek eveneens bij is stilgestaan. “De samenwerking met minister Bijleveld en haar ministerie is uitstekend. Als oud-staatssecretaris van Koninkrijksrelaties kent zij Bonaire goed. Ook al is dat al weer meer dan tien jaar geleden, haar betrokkenheid bij ons eiland is nog altijd groot”, aldus Rijna.

De gezaghebber heeft zijn waardering uitgesproken voor het maatschappelijk vrijwilligerswerk dat militairen verrichten als zij in verband met oefeningen op Bonaire verblijven.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: