Satisfecho tokante koperashon ku Asosashon di Munisipionan Hulandes Tevreden over samenwerking met Vereniging van Nederlandse Gemeenten

 

Satisfecho tokante koperashon ku Asosashon di Munisipionan Hulandes 

Den Haag – ‘Tin ora na Den Haag nan sa lubidá ku Boneiru, Sint Eustatius i Saba ta forma parti di Hulanda komo munisipionan spesial, pero Asosashon di Munisipionan Hulandes ta duna nos e sintimentu ku di bèrdat nan ta aseptá nos komo tal’, segun gezaghèber Edison Rijna.

Huntu ku presidente di Asosashon di Munisipionan Hulandes i alabes burgemeester di Den Haag Jan van Zanen, Rijna a wak bèk riba e Kongreso Anual kaminda via un livestream el a konta e burgemeester- i wethoudernan tokante kon Boneiru ta superando e krísis di corona i enfoká riba sostenibilisashon. 

‘E koperashon ku Asosashon di Munisipionan Hulandes ta kana hopi plasentero. Nos por hasi uso di un tesoro na konosementu i eksperensia ku Asosashon di Munisipionan Hulandes tin riba tereno di gobernashon lokal i kon pa anda ku por ehèmpel ministerionan. Ku gratitut nos ta hasi uso tambe di e disposishon pa adaptá nan kursonan i treinennan na nos sirkunstansianan’, segun gezaghèber Rijna.

‘Naturalmente nos a papia tambe tokante kiko nos komo tata di pueblo por topa kuné diariamente den nos trabou. Ta un gezaghèber so tin na Boneiru, p’esei personalmente pa mi ta hopi agradabel pa de bes en kuando por interkambiá di idea ku un kolega. Pa e motibu akí mi ta ansioso pa bishitá e siguiente enkuentro di e asina yamá ‘klas di burgemeester’ na luna di sèptèmber’, segun Rijna.

 

 

Tevreden over samenwerking met Vereniging  van Nederlandse Gemeenten

Den Haag – “Soms wordt in Den Haag wel eens vergeten dat Bonaire, Sint Eustatius en Saba als bijzondere gemeenten deel uitmaken van Nederland, maar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten geeft ons het gevoel er echt bij te horen”, aldus gezaghebber Edison Rijna.

Met VNG-voorzitter en tevens burgemeester van Den Haag Jan van Zanen blikte Rijna terug op het Jaarcongres waar hij via een livestream de burgemeesters en wethouders vertelde over hoe Bonaire zich door de coronacrisis heenslaat en de focus legt op verduurzaming. 

“De samenwerking met de VNG verloopt uiterst plezierig. We kunnen gebruikmaken van de schat aan kennis en ervaring die de VNG heeft op het gebied van lokaal besturen en omgaan met bijvoorbeeld ministeries. Wij maken ook dankbaar gebruik van de bereidheid om cursussen en trainingen aan te passen op onze omstandigheden”, aldus de gezaghebber.

“Uiteraard hebben we ook gesproken over wat wij als burgervader in ons dagelijkse werk tegenkomen. Op Bonaire is maar één gezaghebber, dus voor mij persoonlijk is het heel fijn af en toe met een collega te kunnen sparren. Ik kijk daarom ook heel erg uit naar de volgende bijeenkomst van het zogeheten burgemeestersklasje in september”, aldus Rijna.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: