For di djárason 7 di yüli 2021 no tin karentena obligatorio standart mas Geen standaard verplichte quarantaine meer vanaf woensdag 7 juli 2021

 

For di djárason 7 di yüli 2021 no tin karentena obligatorio standart mas 

Kralendijk – No tin karentena obligatorio standart mas pa biaheronan ku ta bini Boneiru for di paisnan di riesgo haltu. Esaki ta konta for di djárason 7 di yüli 2021. Kada dos siman ta evaluá tur pais relevante for di kua tin hende ta biaha pa Boneiru riba desaroyonan resien i por añadí paisnan nobo riba e lista di riesgo haltu òf por kita sierto pais for di e lista.

E biaheronan mester hasi tèst sí promé ku nan salida pa Boneiru i, si ta nesesario, hasi un tèst na yegada tambe. Por haña e tèstnan korekto riba www.bonairecrisis.org. Tambe ta pidi nan pa hasi tèst un biaha mas ku un tèst di PCR riba e di 5 dia despues di nan yegada na nos isla. 

E biaheronan ta firma un deklarashon ku nan ta dispuesto pa hasi un tèst di PCR riba e di 5 dia despues di nan yegada i nan ta haña un sita pa un tèst grátis na departamento di Salubridat Públiko. Mas despues un empleado di departamento di Salubridat Públiko ta tuma kontakto ku e pasahero pa kòrd’é riba su sita. Un pasahero ku no bai hasi tèst riba e dia palabrá, por hasi esei ainda serka un otro organisashon di tèst riba e di 6 dia despues di su yegada. Pero e ora ei e biahero mes mester paga gastu di e tèst. Biaheronan ku no hasi tèst, ta bai durante 10 dia den karentena na nan adrès di kas òf nan adrès di vakansi.    

 

 

 

Geen standaard verplichte quarantaine meer vanaf woensdag 7 juli 2021

Kralendijk – De standaard verplichte quarantaine voor reizigers uit  zeer hoog risicolanden die naar Bonaire komen, wordt  vanaf  woensdag 7 juli 2021 afgeschaafd.  Elke twee weken worden alle relevante landen van waaruit wordt ingereisd,  bekeken op recente ontwikkelingen en kunnen er nieuwe landen bij de zeer hoog risicolijst worden toegevoegd of van de lijst worden afgehaald.

De reizigers moeten zich wel voor vertrek naar Bonaire laten testen en, indien nodig, ook een test doen bij aankomst. De juiste testen zijn te vinden op www.bonairecrisis.org. Ook wordt aan hen gevraagd  om zich opnieuw te laten testen met een PCR-test op de vijfde dag na aankomst op het eiland. 

De reizigers tekenen een verklaring dat ze bereid zijn een PCR-test te doen op de 5e dag na aankomst en krijgen een afspraak voor een gratis test bij de afdeling Publieke Gezondheid. Een medewerker van de afdeling Publieke Gezondheid neemt later contact op met de passagier om hem/haar aan de afspraak te herinneren. Een passagier die zich niet op de afgesproken dag laat testen, kan dat nog op de zesde dag ná aankomst doen bij een andere testorganisatie. Maar dan moet de reiziger zelf de kosten van de test betalen. Reizigers die zich niet laten testen, gaan op hun thuisadres of vakantieadres 10 dagen in quarantaine.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: