Arte di Palabra Boneiru ta gradisí Arte di Palabra Bonaire zegt dank je wel

 

Arte di Palabra Boneiru ta gradisí 

 

Kralendijk – Delegashon di Arte di Palabra di Boneiru ta gradisí tur pa e sosten risibí di primeramente mayor i famia di e partisipantenan, fanátikonan i tur ku a biba ku e aktividat aki desde komienso te final. Tambe ta gradisí e komishon organisadó di Aruba bou di guia di Julie Merencia i Ange Marie Jessurun (tante Ange) pa a inisiá ku e proyekto aki na aña 2000. Nos partisipantenan di Boneiru a representá Boneiru dignamente na Aruba.

 

Djárason 28 yüli 2021 na final di atardi a tuma lugá e kompetensia di Arte di Palabra ABC 2021 na Aruba den sala di Cas di Cultura. Tabatin 32 obra presentá pa diferente hóben di Aruba, Boneiru i Kòrsou. Boneiru a partisipá ku diesun obra presentá dor di ocho partisipante i Boneiru tabatin representashon den tur kategoria. E partisipantenan tabata Ramso Coffie, Lygaira Pieters, Jeaniro Dorothea, Maria-Luisa Troncon, Juriella Josephia, Irlenska Martinus, Akeesha Cicilia i Radinka Alberto. Partisipantenan tabata bou di guia literario di Jonathan de Wind. E delegashon di Bonaire enkabesá pa Sekshon di Kultura, Arte i Literatura (SKAL) tabata konsistí di Sulainie Martis, Seferina Saragoza, Lyndon Leito, Juliette Clarenda, Christopher Frans i Urvin Sint Jago. 

 

Pa loke ta trata premiashon, tabatin 21 premio. Boneiru a konkista 10 premio i sobra a bai repartí pa Aruba i Kòrsou. E aña aki tambe tabatin un ganador apsoluto (premio general) i esei a bai pa Rafael Garcia di Aruba. Remarkabel ta ku Boneiru a posishoná su mes na promé lugá den kuater di e seis kategorianan. Den e kategoria di poesia original e partisipantenan di Boneiru a piki tur premio.

 

Un bista di e premionan ku partisipantenan di Boneiru a risibí.

 

KATEGORIA A POESIA EKSISITENTE KLAS 1-2

Nòmber partisipante Obra Posishon den kategoria
Ramso Coffy Na final di kaminda ganadó
Lygaira Pieters Mi idioma terser finalista

 

KATEGORIA B POESIA ORIGINAL KLAS 3-6

Nòmber partisipante Obra Posishon den kategoria
Ramso Coffy Pensamentu di un hóben ganadó
Jeaniro Dorothea Sanashon interno promé finalista
Maria-Luisa Troncon Bas den bo kas segundo finalista

 

KATEGORIA C POESIA ORIGINAL KLAS 3-6

Nòmber partisipante Obra Posishon den kategoria
Irlenska Martinus E spil ganadó
Juriella Josephia Tempu segundo finalista

 

KATEGORIA D KUENTA EKSISTENTE KLAS 1-2

Nòmber partisipante Obra Posishon den kategoria
Jeaniro Dorothea Wincho Buyadó ganadó

 

KATEGORIA E KUENTA ORIGINAL KLAS 1-2

Nòmber partisipante Obra Posishon den kategoria
Radinka Alberto Ban eksplorá Boneiru terser finalista

 

KATEGORIA F KUENTA ORIGINAL KLAS 3-6

Nòmber partisipante Obra Posishon den kategoria
Juriella Josephia E buki di aña segundo finalista

 

 

Arte di Palabra Bonaire zegt dank je wel 

 

Kralendijk – De delegatie van de Arte di Palabra Bonaire bedankt iedereen voor de steun die ze mochten ontvangen, in de eerste plaats de ouders en familie van de deelnemers, hun fans en allen die met deze activiteit hebben meegeleefd van het allereerste begin tot aan de afsluiting. Ze bedanken ook het organiserend comité op Aruba onder leiding van Julie Merencia en Ange Marie Jessurun (tante Ange) die in het jaar 2000 met dit project zijn begonnen. Onze Bonairiaanse deelnemers hebben Bonaire op waardige wijze vertegenwoordigd op Aruba.

 

Op woensdag 28 juli 2021 aan het eind van de namiddag vond de Arte di Palabra ABC 2021 plaats in de schouwburg Cas di Cultura op Aruba. Er werden 32 voordrachten gepresenteerd door verschillende jongeren van Aruba, Bonaire en Curacao. Bonaire heeft met 10 voordrachten deelgenomen die gepresenteerd werden door 8 deelnemers en ons eiland werd in alle categorieën vertegenwoordigd. De deelnemers waren Ramso Coffie, Lygaira Pieters, Jeaniro Dorothea, Maria-Luisa Troncon, Juriella Josephia, Irlenska Martinus, Akeesha Cicilia en Radinka Alberto. De deelnemers stonden onder literaire begeleiding van Jonathan de Wind. De Bonairiaanse delegatie die aangevoerd werd door de Sectie Cultuur, Kunst en Literatuur (SKAL) bestond uit Sulainie Martis, Seferina Saragoza, Lyndon Leito, Juliette Clarenda, Christopher Frans en Urvin Sint Jago.

 

Er werden in totaal 21 prijzen uitgereikt. Bonaire wist 10 prijzen binnen te halen en de rest werd verdeeld tussen Aruba en Curacao. Dit jaar was er ook een absolute winnaar van de algemene prijs en die ging naar Rafael Garcia uit Aruba. Opmerkelijk is dat Bonaire zich in vier van de zes categorieën als nummer één heeft geplaatst. In de categorie originele poëzie hebben de deelnemers uit Bonaire alle prijzen gewonnen.

 

Een overzicht van de prijzen die de Bonairiaanse deelnemers gewonnen hebben:

 

CATEGORIE A BESTAANDE POËZIE KLAS 1 – 2

Naam deelnemer                           Voordracht                                     Plaats in de categorie

Ramso Coffy                             Na final di kaminda                       Winnaar 

Lygaira Pieters                             Mi idioma                                   Derde finalist

 

CATEGORIE B ORIGINELE POËZIE KLAS 3 – 6

Naam deelnemer                           Voordracht                                     Plaats in de categorie

Ramso Coffy Pensamentu di un hóben Winnaar
Jeaniro Dorothea Sanashon interno Eerste finalist
Maria-Luisa Troncon Bas den bo kas Tweede finalista

 

CATEGORIE C ORIGINELE POËZIE KLAS 3 – 6

Naam deelnemer                           Voordracht                                     Plaats in de categorie

Irlenska Martinus E spil Winnaar 
Juriella Josephia Tempu Tweede finalist

 

CATEGORIE D BESTAANDE VERHALEN KLAS 1 – 2 

Naam deelnemer                           Voordracht                                     Plaats in de categorie

Jeaniro Dorothea Wincho Buyadó Winnaar 

 

CATEGORIE E ORIGINELE VERHALEN KLAS 1 – 2 

Naam deelnemer                           Voordracht                                     Plaats in de categorie

Radinka Alberto Ban eksplorá Boneiru Derde finalist

 

CATEGORIE F ORIGINELE VERHALEN KLAS 3 – 6 

Naam deelnemer                           Voordracht                                     Plaats in de categorie

Juriella Josephia E buki di aña Tweede finalist

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: