Kushina di Bario Nort’i Saliña: kuminda ku habitantenan di Nort’i Saliña ta kushiná pa otro habitantenan di e bario (NED + PAP)

Kushina di Bario Nort’i Salinja: kuminda ku habitantenan di Nort’i Salinja ta kushiná pa otro habitantenan di e bario

Kandela tabata haltu bou di e weanan di Kushina di Bario Nort’i Saliña. Kushina di Bario Nort’i Saliña ta un kolaborashon entre Entidat Públiko Boneiru i e kompania Yuma Coaching & Cooking. E proyekto ta kushiná kuminda pa habitantenan di e bario Nort’i Saliña. Kuater habitante di Nort’i Saliña ta prepará i kushiná e kumindanan akí. Kushina di Bario Nort’i Saliña ta drai for di yüni 2021. E tim di Kushina di Bario Nort’i Saliña ta motivá pa traha duru pa e habitantenan di bario. Riba djaweps 29 di yüli 2021 direktor di Komunidat i Kuido Silvana Janga-Serfilia tabata di bishita na Kushina di Bario Nort’i Saliña.

Banda di e funshon práktiko di kushiná kuminda salú, Kushina di Bario Nort’i Saliña tin un funshon sosial tambe, esta di partisipashon i konekshon den bario. E meta final di e proyekto ta pa aktivá hendenan di kada bario pa prepará, kushiná i sirbi kuminda na e personanan ku tin nesesidat di esaki.

E trahadó di bario ta informá ken ta e personanan ku ta bini na remarke pa kuminda. E tin bon bista riba ken ta sali benefisioso pa risibí esaki. En general ta trata di hende mas grandi, ku tin ku biba di un penshun òf hende ku ta alehá di merkado laboral i pa e motibu ei ta biba di ònderstant.

Reakshon di e habitantenan di bario ta hopi positivo. Nan ta duna hopi kòmplimènt pa e kumindanan i e klientenan hopi biaha ta para kla kaba ku nan baki reusabel pa risibí nan kuminda.  Nort’i Saliña ta un bario kaminda tin hopi konekshon sosial: tin hopi laso familiar den e bario i duna un aporte na e proyekto akí pa e tim ta un manera pa duna bèk na e bario i na esunnan pa kende bida ta un tiki mas difísil. E otro barionan na Boneiru por tuma Kushina di Bario Nort’i Saliña komo ehèmpel: habitante di bario ta kushiná pa habitante di bario.

 

 

Kushina di Bario Nort di Salinja: maaltijden gemaakt door en voor bewoners van Nort di Salinja

Kralendijk – Het vuur stond hoog onder de pannen van Kushina di Bario Nort di Salinja. Kushina di Bario Nort di Salinja is een samenwerking van het openbaar lichaam Bonaire en het bedrijf Yuma Coaching & Cooking. Het project verzorgt maaltijden voor de bewoners uit de wijk Nort di Salinja. Deze maaltijden worden voorbereid, gekookt en verzorgd door vier bewoners uit Nort di Salinja. Kushina di Bario Nort di Salinja draait sinds juni 2021. Het team van Kushina di Bario Nort di Salinja is gemotiveerd om hard te werken voor de wijkbewoners. Directeur van Samenleving & Zorg Silvana Janga-Serfilia was donderdag 29 juli 2021 op bezoek bij Kushina di Bario Nort di Salinja. 

Kushina di Bario Nort di Salinja heeft naast de praktische functie van gezonde maaltijden maken ook een maatschappelijke functie, namelijk dat van buurtparticipatie en verbinding in de buurt. Het uiteindelijke doel van dit project is om mensen uit iedere wijk te activeren om maaltijden te voorbereiden, koken en serveren aan degenen die hier behoefte aan hebben. 

De mensen die in aanmerking komen voor de maaltijden worden doorgegeven door de wijkwerker uit de buurt, deze heeft goed zicht op wie baat heeft bij het ontvangen hiervan. Over het algemeen gaat het om wat oudere mensen, die rond moeten komen van een pensioen of personen met afstand tot de arbeidsmarkt en die daardoor van een uitkering leven.

De reacties van de buurtbewoners zeer positief. Er wordt veel gecomplimenteerd op de maaltijden en de klanten staan vaak al klaar met hun re-usable bakjes om de nieuwe maaltijd te ontvangen. Nort di Salinja is een wijk waar veel sociale verbinding is: er zijn veel familiebanden in de wijk en het bijdragen aan dit project is voor het team een manier om terug te geven aan de wijk en degenen die het wat moeilijker hebben. De overige wijken in Bonaire kunnen Kushina di Bario Nort di Salinja nemen als voorbeeld: maaltijden worden door en voor wijkbewoners gekookt. 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: