Si tin keho riba Dia di Boneiru keda kas

 

Si tin keho riba Dia di Boneiru keda kas

 

Kralendijk – Departamento di Salubridat Públiko ta pidi habitantenan i bishitantenan di Boneiru ku insistensia pa keda kas riba Dia di Boneiru si nan tin keho. E konseho ta pa den kaso ku tin keho yama 0800 0800 mesora pa un sita pa tèst i solamente bai pafó pa hasi e tèst. Despues di e tèst, e persona mester bai kas mesora pa aya warda resultado di e tèst. E konseho aki ta konta tur ora. Pero komo ku ta un dia liber ku hendenan a antisipá ansiosamente, ta importante pa riba e dia akí tambe prevení ku e vírùs ta plama. 

 

Relashoná ku nivel di riesgo 2, ta selebrá Dia di Boneiru e aña akí na un manera simpel.  Asina no tin aktividat kultural. Parti di mainta tin un seremonia ofisial ku un kantidat limitá di wéspet. Públiko por sigui e seremonia akí live na televishon i riba medionan sosial. Pa un bista di e medidanan di nivel 2: http://www.bonairecrisis.com

 

 

 

Bij klachten op Dia di Boneiru thuis blijven

 

Kralendijk – De afdeling Publieke Gezondheid vraagt inwoners en bezoekers van Bonaire met klem  om thuis te blijven als ze op Dia di Boneiru klachten hebben. Het advies is om bij klachten meteen 0800 0800 te bellen voor een testafspraak en alleen naar buiten te gaan om de test te doen.  Na afloop van de test moet de persoon direct naar huis gaan om daar het testresultaat af te wachten. Dit advies geldt altijd. Maar omdat het een vrije dag is waar mensen naar uit hebben gekeken,  is het belangrijk om ook op deze dag de verspreiding van het virus te voorkomen. 

 

Dia di Boneiru wordt in verband met risiconiveau 2 dit jaar sober gevierd.  Zo worden er geen culturele  activiteiten gehouden. In de ochtend is er een officiële plechtigheid met een beperkt aantal gasten. Het publiek kan deze ceremonie live op de televisie en social media volgen. Voor een overzicht van de maatregelen van niveau 2: http://www.bonairecrisis.com

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: