Claire Cointepas, hefe di departamento Veterinario Claire Cointepas hoofd Veterinaire Afdeling Bonaire

 


Claire Cointepas, hefe di departamento Veterinario 

Kralendijk – Entidat Públiko Boneiru a haña un empleado aserka. Su nòmber ta Claire Cointepas. For di kuminsamentu di sèptèmber e ta hefe di departamento Veterinario Boneiru ku resientemente a instituí. E ta enkargá ku entre otro kùrmentu di karni importá. E renobashon di e matadero tambe ta kai bou di su responsabilidat. 

Claire a nase na Inglatera i a lanta na Hulanda. El a studia Medisina Veterinario na Universidat di Utrecht. Durante su estudio Claire a traha komo boluntario na Madagaskar i Portugal. Na e paisnan ei e tabata sterilisá animal. Despues di a graduá el a muda pa Islanan Galápagos. Einan durante un aña el a traha komo dòkter di bestia. Despues di un aña na Islanan Galápagos Claire tabata kla pa enfrentá un reto nobo. 

Na luna di febrüari 2021 Claire a bin Boneiru pa yuda establesé un klínika pa bestia. For di luna di sèptèmber Claire ta ehersé e funshon di Hefe di departamento Veterinario Boneiru. Huntu ku su tim e ta bai sigui duna forma na e departamento Veterinario Boneiru.

Boneiru ta trese trankilidat, regularidat i un aventura nobo pa Claire durante e añanan binidero. ‘Boneiru ta chikitu i trankil i e hendenan ta hopi kariñoso’, segun Claire. Banda di su trabou na departamento Veterinario Boneiru e ta bai dediká su mes tambe na siña papia papiamentu i ‘freedive’. Dentro di algun aña Claire ke papia papiamentu perfektamente bon. Mas aleu tin un desafio tambe pa loke ta trata ‘freedive’. Su rekòr di sambuyá mas largu i mas profundo ta 60 sekònde i 23 meter. Kisas akí na nos isla e ta bai kibra su propio rekòr.    

 

 

 

Claire Cointepas hoofd Veterinaire Afdeling Bonaire

Kralendijk – Het openbaar lichaam Bonaire is een medewerker rijker. Ze heet Claire Cointepas. Vanaf begin september is ze hoofd van de net opgerichte Veterinaire Afdeling Bonaire. Ze is belast met onder andere het keuren van vlees dat wordt geïmporteerd. Ook de herbouw en inrichting van het slachthuis valt onder haar verantwoordelijkheid. 

Claire is geboren in Engeland en opgegroeid in Nederland. Ze heeft Diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studie heeft Claire gewerkt als vrijwilliger in Madagaskar en Portugal. Daar steriliseerde ze dieren. Na haar afstuderen is ze naar de Galapagoseilanden verhuisd. Daar heeft ze een jaar gewerkt als dierenarts. Na een jaar op de Galapagoseilanden was Claire toe aan een nieuwe uitdaging.

In februari 2021 is Claire naar Bonaire gekomen om te helpen met het opzetten van een dierenkliniek. Vanaf september vervuld Claire de functie van Hoofd Veterinaire Afdeling Bonaire. Samen met het team gaat ze de veterinaire afdeling verder vorm geven.

Bonaire brengt Claire meer rust, regelmaat en een nieuw avontuur voor de komende jaren. “Bonaire is klein en rustig en de mensen zijn heel vriendelijk”, zegt Claire. Naast haar werk bij de Veterinaire afdeling Bonaire gaat ze zich ook storten op het leren van Papiaments en freediven (vrij duiken). Claire wil binnen enkele jaren vloeiend Papiaments spreken. Verder ligt er ook een uitdaging voor het freediven. Haar record voor de langste en diepste duik is 60 seconde en 23 meter. Misschien gaat ze wel hier op het eiland haar eigen record breken.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: