UN ANIVERSARIO DI ORO ÚNIKO / UNIEK GOUDEN JUBILEUM

 

UN ANIVERSARIO DI ORO ÚNIKO

 

Djasabra awor nos ta selebrá un hubileo di oro úniko. Oro òf mihó bisa mantené algu durante 50 aña. Un logro grandi sigur, ku ta sosede ku regularidat. Hopi ta selebrá 50 aña komprometé, di matrimonio, divorsio òf traha pa e mes un kompania. 

Awor di kon úniko?

 

Úniko pasobra e ta un aniversario di 50 aña den medio, komunikashon i mundu di entretenimiento. Nos ta referí aki na un negoshi super traishonero. Kaminda un persona ta ser midí pa su último presentashon òf programa. I hopi biaha e televidente kièr mira kara nobo, kontenido inovativo, eventunan espektakular òf un dokumental na un nivel altu. 

Presentadó Sonja Barends a logra un karera di 40 aña na Hulanda.   

Mavis Albertina ta presentá ya pa 50 aña i ainda e públiko ta disfrutá di dje.

 

Kon el a logra esaki?

Dor di ta inovativo i semper tuma e inisiativa: den un mundu oudiovisual dominá pa hende hòmber el a logra kombertí su mes den e promé produktor i presentadó femenino na televishon. Promé ku apénas e televidente tabata konosé e palabra novela, ya el a traha su promé na papiamentu. 

Promé ku promotornan por a krea eventonan grandi, ya e tabata organisá su Music Festival of Golden Artists i Curaçao Christmas Collection.

Dor di di su orientashon internashonal: Mavis a laga su stèmpel den dos diferente Kontinente; na tur e Paisnan den Reino Hulandes, i tambe na Sto. Domingo, Venezuela, Puerto Rico i Miami. 

Dor di ta vèrsá riba diferente tereno i super kreativo: tantu na televishon, den komunikashon, entretenimiento, evento, dokumental, pelíkula, training i edukashon, scouting, teakwondo, sambuyá, Komishon Inougurashon Nashonal- i Weganan di Rei.

Dor di ta Inkansabel i un poko tèrko: ‘No Por’ no ta forma parti di su dikshonario. Nada di arogansha, simplemente e sa kiko su abilidatnan ta i ta semper habrí pa sigui siña. E ta un persona ku hopi empatía i interes sinsero pa sa kiko ta biba den nos komunidat. Mavis a demonstrá esaki bários biaha ku su fundashon sosial i kanal di televishon, kual nan meta ta informá, stimulá, aktivá, guiá i empoderá siudadanonan den nos sosiedat.

Dor di no tin niun tiki miedu di reto: prueba di esaki ta su ‘get it done challenge’, ku ya a yuda traha henter un dak di edifisio na Internat Sta. Rosa. 

Dor di stima su trabou i gusta kompartí su konosementu: Mavis ta un fuente di informashon pa tur esnan ku ta kuminsá den medio i komunikashon i un sosten pa esnan ya establesé. Mavis a krea su propio kurso pa forma hóbennan interesá den medio i komunikashon i logra siña hopi ku awe ta laborá na bários kompania oudiovisual na Kòrsou.

 

E liña kòrá di su karera ta: MAVIS TA PONE KOS SOSEDE. For di un idea te su realisashon. 

Ta esei ta hasi su aniversario úniko i ta esei ta hasi Mavis úniko!  

 

Djasabra 20 di novèmber nos ta selebrá ku hopi entusiasmo i wak bek ku orguyo i gratitut riba:

5 DESENIA

50 AÑA
600 LUNA
2.609 SIMAN
18.262 DIA
438.291 ORA
26.297.438 MINÜT
1.577.846.300 SEKÒNDE

 

Nos Pais Television i Tele Aruba, lo transmití e selebrashon BIBU i direkto entre 7’or pa 10’or di anochi.

 

Persbericht november 2021 

UNIEK GOUDEN JUBILEUM

 

Er wordt zaterdag aanstaande een uniek gouden jubileum gevierd. Goud oftewel 50 jaar iets volhouden. Op zich een hele prestatie maar het gebeurt regelmatig: 50 jaar verloofd, getrouwd, gescheiden, in dienst bij dezelfde werkgever. Waarom dan uniek? 

 

Omdat het 50 jaar is in de media, communicatie en entertainment business. Die business is vluchtig. Iemand is zo goed als zijn laatste optreden of programma. De kijker wil nieuwe gezichten, andere formats, spectaculaire evenementen en spraakmakende documentaires.

Sonja Barends heeft het in Nederland 40 jaar volgehouden en invoegen lokale bekendheid x jaar. MAVIS ALBERTINA maar liefst 50 jaar en de mensen zijn haar nog steeds niet moe.

 

Hoe ze dat deed/ doet? 

Door vernieuwend te zijn en het voortouw te nemen: In een door mannen gedomineerde televisiewereld was zij de eerste vrouwelijke presentatrice. Toen het woord SOAP nog amper bekend was maakte zij de eerste in het papiaments. Toen Curaçaose evenementen nog in de kinderschoenen stonden, organiseerde zij het Music Festival of Golden Artists en de Curaçao Christmas Collection?

Internationaal georiënteerd: Ze heeft haar sporen achtergelaten op twee continenten, in alle landen binnen het Koninkrijk, in De Dominicaanse republiek, Venezuela, Puerto Rico en Miami.

Van vele markten thuis en creatief: Televisie, communicatie, entertainment, evenementen, documentaires, speelfilms, opleiding en training, padvinderij, taekwondo, duiken, Het Nationaal Comité Inhuldiging en de Koningsspelen.

Onvermoeibaar, een tikkie eigenwijs: Opgeven staat niet in haar woordenboek. Niet arrogant maar wel overtuigd van eigen kunnen, altijd bijlerend.

Empatisch en met oprechte interesse in wat er in de samenleving speelt: Met een eigen stichting en televisiestation die als doel hebben het informeren, stimuleren, begeleiden, activeren en empowerment van burgers in de samenleving. 

Nooit bang voor een uitdaging: getuige de Get It Done Challenge met als één van de resultaten een nieuw dak voor de Internaat.

Liefde voor het vak en altijd bereid te delen: Vraagbaak voor beginnende mediamensen en klankbord voor gevestigde. Eigen opleiding voor werkzoekenden om zich te bekwamen op het gebied van audiovisuele producties. Veel deelnemers hebben inmiddels een baan bij de diverse Televisie- en Productie bedrijven op Curaçao.

 

De rode draad in haar carrière: zij zorgt ervoor dat dingen gebeuren: MAVIS MAKES THINGS HAPPEN. Van idee tot realisatie. Dat maakt haar jubileum uniek en dat maakt haar uniek.

 

Zaterdag 20 november vieren we uitbundig feest en blikken we met trots en dankbaarheid terug op 

5 DECENNIA

50 JAREN
600 MAANDEN
2.609 WEKEN
18.262 DAGEN
438.291 UREN
26.297.438 MINUTEN
1.577.846.300 SECONDEN

 

Nos Pais Television en Tele Aruba gaan het live uitzenden tussen 19:00 en 22:00 uur

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: