BDO ku eksitoso seshon di kapasitashon riba Maneho di Kambio / BDO succesvol met advies en trainingen over veranderingsmanagement

 

Investigashon: enfoke riba hende ta hiba na rendimentu

BDO ku eksitoso seshon di kapasitashon riba Maneho di Kambio

 

WILLEMSTAD – Resientemente BDO Dutch Caribbean a organisá su promé kurso di kapasitashon riba e aspekto humano den Maneho di Kambio (Change Management). Vários tabata e kompanianan ku a registrá pa tende tokante di Prosci, un di e métodonan mas usá na mundo, i ku a demostrá di ta duna resultado eksitoso. Covid a obligá hopi empresa pa kambia, pero na hopi okashon ta lubidá riba ‘e hende’. Sinembargo investigashon ta mustra nos ku e aspekto humano ta un faktor krítiko di éksito den Maneho di Kambio. Ku su sosio internashonal, BDO Dutch Caribbean a bira un outoridat riba e tereno aki. Un di e konsehonan ta ku, “No únikamente esnan meimei den e organisashon, pero tambe esnan na tòp mester profundisá riba e aspekto humano di kambio.”

 

Hopi interes pa un promé seshon di kapasitashon

Resientemente BDO a brinda un seshon di kapasitashon di 3 dia pa profeshonalnan riba e método di Prosci. E asina yamá Prosci Practitioner Training a tuma lugá na Marriott ku entrenadó Erik Steketee di The People Side Of Change, un partner prinsipal di e organisashon mundial Prosci. Binti (20) mènedjer di kompanianan lokal ku ta keda impulsá pa kambio a asistí. E interes tabata haltu i e feedback hopi positivo. BDO ta konsiderá esaki un señal positivo den bista di e boluntat di desaroyo empresarial na Kòrsou. 

 

Un método ku ta funshoná

E método di Prosci ta basá riba investigashon i ta ofresé un plan stap-pa-stap ku hèrmèntnan inteligente ku kual hende i organisashon por kambia ku éksito i efikasia. E método i e hèrmèntnan ta funshoná pa motibu ku nan ta basá riba investigashon, nan ta holístiko i fásil pa usa pa kualke tipo di kambio. Prosci ta mundialmente konosí pa e ‘modelo ADKAR’ ku ta guia personanan i organisashonnan mediante kambio. Poniendo enfoke riba e aspekto humano, resistensia ta keda minimalisá i progreso aselerá. 

 

Top Management tin un papel klave

Na hopi okashon maneho di un kompania ta delegá e trayekto pa maneho di kambio, i esaki ta hasi ku e kambio deseá hopi bes no ta keda alkansá. Ta hustamente na e nivel di mas haltu, ta na unda mester sá kiko ta tumando lugá, i karga e kambionan manera berdadero ‘leaders of change’. P’e motibu aki BDO lo invitá managernan na e nivel di mas haltu pa partisipá próksimamente na kursonan di kapasitashon spesífikamente dirigí na nan. 

 

BDO ta kontinuá

E asesornan ku vishon di BDO Dutch Caribbean tambe ta ‘change practicioners’ sertifiká, i ke kompartí nan konosementu ku klientenan i tur ku ta interesá, mediante konseho, kapasitashon i sertifikashon. Di e manera aki BDO ta duna un aporte na konstruí e aptitut di kambio na Kòrsou i ofresé sosten na profeshonalnan ku ta atendé ku e materia. 

 

Pa mas informashon

Gerd Glaudemans, managing partner di BDO Dutch Caribbean ta invitá komunidat empresarial pa tuma kontakto i deskubrí mas tokante e aspekto humano di maneho di kambio. Fin di yanüari 2022 BDO lo organisá konhuntamente ku Erik Steketee algun seshon mas pa sertifikashon di e Prosci Practicioner Training.


 

 

Research: focus op mensen leidt tot rendement

BDO succesvol met advies en trainingen over veranderingsmanagement

 

WILLEMSTAD – Voor een aantal vooruitstrevende lokale organisaties verzorgde BDO Dutch Caribbean onlangs een eerste training over het menselijke aspect van veranderingsmanagement. Hierbij draaide alles om Prosci, een van de meest gebruikte methodieken ter wereld, die aantoonbaar tot succes leidt. Covid dwingt veel ondernemingen tot verandering, maar vaak wordt het individu hierbij over het hoofd gezien. Onderzoek toont echter aan dat het menselijke aspect een kritische succesfactor is bij veranderingsmanagement. Met zijn internationale samenwerkingspartners is BDO Dutch Caribbean uitgegroeid tot een kennisautoriteit op dit gebied. Een van haar adviezen: “Niet alleen het middenkader, maar ook juist het top level management moet zich verdiepen in de menselijke kant van verandering.”

 

Veel belangstelling voor geslaagde training 

BDO verzorgde onlangs een driedaagse Prosci Practicioner Training in het Marriott met trainer Erik Steketee van The People Side Of Change, een Primary Affiliate van de wereldwijde Prosci-organisatie. Aanwezig waren 20 managers van gedreven lokale bedrijven. De belangstelling was groot en de feedback was zeer positief. BDO beschouwt dit als een positief signaal ten aanzien van de wil tot corporate development op Curaçao.

 

Een methode die werkt

De Prosci-methodiek is gebaseerd op onderzoek en biedt een overzichtelijk en gestructureerd stappenplan met slimme tools waarmee mensen en organisaties succesvol en effectief kunnen veranderen. De methode en tools werken omdat ze op onderzoek gebaseerd, holistisch en gemakkelijk te gebruiken zijn voor elk type verandering. Prosci geniet wereldbekendheid door het ‘ADKAR-model’ dat individuen en organisaties door verandering leidt. Door de focus op het menselijke aspect wordt weerstand tot een minimum beperkt en het proces versneld.

 

Hoger management speelt sleutelrol

Vaak delegeert het topkader het veranderingsmanagement, en dan blijven de verwachte veranderingen nog wel eens uit. Juist op het hoogte niveau moet men weten wat er speelt, en de veranderingen helpen dragen als ‘leaders of change’. Daarom zal BDO top level managers uitnodigen voor speciaal op hen gerichte trainingen.

 

BDO pakt door

De toekomstgerichte adviseurs van BDO Dutch Caribbean zijn zelf gecertificeerde ‘change praticioners’, en willen hun inzichten delen met klanten en geïnteresseerden, door advisering, training en certificering. Zo wil BDO de veranderingscompetentie op het eiland helpen opbouwen, en ondersteuning bieden aan professionals die zich met deze materie bezighouden.  

 

Voor meer informatie

Gerd Glaudemans, managing partner van BDO Dutch Caribbean, nodigt het bedrijfsleven uit om contact op te nemen om meer te ontdekken over de menselijke kant van veranderingsmanagement. Eind januari 2022 zullen we samen met Erik Steketee nog een paar sessies organiseren van de gecertificeerde Prosci Practicioner Training. 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: