Notisia di polis di djárason promé di desèmber te ku djabièrnè 3 di desèmber 2021/Politieberichten van woensdag 1 december tot en met vrijdag 3 december 2021

 

Notisia di polis di djárason promé di desèmber te ku djabièrnè 3 di desèmber 2021

Aksidente di kadena riba Kaya Korona
Alrededor di 7.45 or riba djabièrnè 3 di desèmber, sentral di polis a risibí notifikashon ku un aksidente di kadena entre tres outo a tuma lugá riba Kaya Korona. Personal di ambulans a atendé ku shofùr di e outo ku tabata mei mei den e aksidente, na e sitio mes despues di kua e por a bai kas.

Kiebro den ofisina
Riba djaweps 2 di desèmber a drenta keho di kiebro den un ofisina situá na Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Deskonosínan a drenta e edifisio dor di e bentana di baño. No ta konosí ainda kiko a bai kuné. Ta investigando e kaso.

Aksidente na Subi Blanku
Den oranan di mainta, alrededor di 9.30 or riba djaweps 2 di desèmber, un aksidente a tuma lugá na Subi Blanku riba e kaminda di bai Rincon. Shofùr di e outo a deklará ku e mester a desviá pa un buriku  ku diripiente a krusa kaminda. Hasiendo esaki el a baha for di kaminda i a pèrdè kòntròl i a resultá den mondi. Ambulans a transporte pa hospital pa tratamentu médiko.

Detenshon pa ladronisia
Riba djárason promé 1 di desèmber a drenta keho di ladronisia di un motor di boto. E motor tabata pega na un boto ku tabata stashoná den kura di un kas den Bario Den Tera. Entre 8.15 or i 10.15 or di anochi, deskonosínan a bai ku e motor. Ta trata di un motor di boto di marka Yamaha, estilo Enduro. Riba e kapa tin un strepi kolo kòrá ku oro. E tin un propèler blanku i hèndel koló pretu. Despues di investigashon kòrtiku a detené un hòmber di inisial E.H.C. di 63 aña di edat i un hòmber di inisial J.J.M. di 45 aña di edat en konekshon ku ladronisia i enkubrimentu di artíkulo hòrtá. Tambe a konfiská un kámara di seguridat, un pikòp, un skèr di heru di mara betòn (betonijzer) i e motor di boto hòrta, pa mas investigashon.

Búskeda di dama pèrdí ta kontinuá
Djadumingu 28 di novèmber último, Kuerpo Polisial Hulanda Karibense a inisiá búskeda di Benjamina Neuman despues ku famia a pidi yudansa di polis. A mira Benjamina último biaha djabièrnè 26 di novèmber na momentu ku e la bai drumi. 

KPCN a inisiá un búskeda mesora na e sitionan ku Benjamina sa frekuentá. Alabes a hasi un yamada na pueblo di Bonaire kompletu pa mèldu asina sa algu di Benjamina. KPCN a investigá kada un di e tepnan aki sin resultado ainda. 

Mirando ku no tin ningun indikashon di e paradero di Benjamina, KPCN mester sigui buska hopi amplio. P’esei KPCN ta bolbe hasi un supliká na komunidat di Bonaire kompletu pa si sa algu di e paradero di Benjamina pa mèldu esaki mesora via 911 -715 8000 òf via nos liña di tep anónimo 717 7251.

 

Bo a mira algu sospechoso? Yama 717 8000 òf e liña di tep anónimo 717 7251.

 

Politieberichten van woensdag 1 december tot en met vrijdag 3 december 2021

Kettingbotsing op de Kaya Korona
Omstreeks 07.45 uur op vrijdag, 3 december kreeg de politie centrale melding van een kettingbotsing tussen drie auto’s op de Kaya Korona. De bestuurder van de middelste auto werd door het ambulance personeel ter plekke behandeld en kon hierna naar huis.

Inbraak kantoorpand
Op donderdag 2 december werd aangifte gedaan van inbraak in een kantoorpand aan de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Onbekenden hebben zich door het raam van het toilet toegang verschaft tot het pand. Het is nog niet bekend wat er is meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanrijding Subi Blanku
In de ochtenduren omstreeks 09.30 uur op donderdag 2 december, vond een eenzijdige aanrijding plaats bij Subi Blanku op de weg naar Rincon. De bestuurder van de auto verklaarde dat ze plotseling moest uitwijken voor een overstekende ezel. Hierbij kwam ze van de weg af en verloor hierbij de controle over het stuur waardoor ze in de struiken langs de weg terechtkwam. Zij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Aanhouding diefstal
Op woensdag 1 december werd aangifte gedaan van diefstal van een buitenboordmotor. De motor was bevestigd op een boot die op het erf van een woning in Bario Den Tera stond. Tussen 20.15 en 22.15 uur hebben onbekenden de motor meegenomen. Het betreft een buitenboordmotor van het merk Yamaha, type Enduro. Het is grijs van kleur en heeft een rood/gouden streep op de boven kap. Het heeft een witte propeller en de hendel is zwart. Na onderzoek werden een 63-jarige man met initialen E.H.C. en een 45-jarige man met initialen J.J.M.,  aangehouden wegens diefstal en heling. Ook zijn een bewakingscamera, een pick-up, een betonijzer schaar en de gestolen motor in beslag genomen voor verder onderzoek.

Zoektocht naar vermiste dame gaat door
Afgelopen zondag, 28 november, heeft het KPCN de zoektocht naar Benjamina Neuman gestart nadat familieleden de politie hebben ingeschakeld. Benjamina was voor het laatst op vrijdag 26 november gezien toen ze ging slapen.

KPCN startte direct een zoektocht bij de plekken/locaties waar Benjamina vaak kwam. Ook werd een oproep gedaan aan de Bonairiaanse bevolking om het te melden zodra ze meer informatie hebben over Benjamina. Het KPCN heeft iedere binnengekomen tip onderzocht, maar nog zonder resultaat.

Gezien er nog geen indicatie is van de verblijfplaats van Benjamina, gaat het KPCN verder met een bredere zoektocht. Daarom ook nogmaals een oproep aan de Bonairiaanse samenleving om contact op te nemen met 911, 715 8000 of via de anonieme tip lijn 717 7251 zodra men informatie heeft over de verblijfplaats van Benjamina.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 717 7251.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact usConnecting...
created by TelegramWordpress.com
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: