KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

NOTISIA

Stichting Johannes Bosco LANDHUIS BRAKKEPUT ARIBA WORDT ATELIER VAN KUNSTENARES AVANTIA DAMBERG

 

Stichting Johannes Bosco

 

Landhuis Brakkeput Ariba wordt atelier van kunstenares Avantia Damberg

Stichting Johannes Bosco en kunstenares Avantia Damberg hebben de handen ineen geslagen. Het landhuis Brakkeput Ariba, eigendom van de stichting, gaat in elk geval het komende jaar dienen als atelierruimte voor de artieste die onder meer bekend is van muurschilderingen, postzegelontwerpen en de ‘Colourful Steps‘ in Otrabanda.

“Ik woon niet ver van het landhuis, wandel er bijna dagelijks in de buurt en ben er al jaren verliefd op,” aldus Damberg. “Het landgoed en het landhuis heten eigenlijk ‘Nooitgedacht’ en dat is precies hoe ik me voel: altijd gehoopt maar nooit gedacht dat ik er mijn atelier van zou mogen maken.”

Volgens David Serphos, interim-directeur van Stichting Johannes Bosco, is het landhuis al jaren in onbruik sinds de verhuizing van de Maris Stella SBO in 2012. Veel leerlingen kregen op het landgoed les in horeca, toerisme en uiterlijke verzorging. De bijgebouwen werden later gesloopt, maar het hoofdgebouw bleef staan. Voorheen bevond zich op hetzelfde terrein de Jan Ruimers LTS, vernoemd naar één van de ‘Broeders van Brakkeput’ (officieel: het gezelschap Kruisvaarders van Sint Jan) die vanaf 1937 op Brakkeput Ariba aan de scholing van jongeren werkten.

David Serphos: “We zijn blij dat we voor de komende tijd het landhuis weer een passende bestemming kunnen geven. Liefde voor de locatie en respect voor de historie van die bijzondere plek gaan met Avantia hand in hand.”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: