Met wielkeg en/of spanbanden worden de voertuigen vastgezet voor de reis Duitsland.

Ministerie van Defensie – NL 

“Iets naar rechts!”, roept een man met liniaal. Met die liniaal wordt de positie van de voertuigen op de wagons tot op de cm nauwkeurig bepaald. Met wielkeg en/of spanbanden worden de voertuigen vastgezet voor de reis Duitsland.
De voertuigen van 43 Gemechaniseerde Brigade zijn onderweg naar oefengebied Bergen-Hohne, voor een geplande oefening. Drie keer per jaar vindt de Schiet-en Oefenperiode (SOB) plaats op het NAVO-oefenterrein Bergen-Hohne in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Met een oppervlakte van 284 km² is het een van de grootste militaire oefenterreinen van Europa. Daardoor ook uitermate geschikt om te schieten met het pantservoertuig de CV90.
De oefening start aanstaande maandag voor de militairen van 45 Pantserinfanteriebataljon RIOG en zal 2 weken duren. Daarna is 44 Painfbat RI PJWF aan de beurt.
Defensie blijft werken aan de gereedheid en inzetbaarheid, zodat we klaar zijn voor inzet als daarom wordt gevraagd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: