google.com, pub-5639114718427035, DIRECT, f08c47fec0942fa0

De Kustwacht detecteerde afgelopen nacht een verdachte go-fast in de buurt van Klein Curaçao die naar het noorden voer.

 

Kustwacht Caribisch Gebied

De Kustwacht detecteerde afgelopen nacht een verdachte go-fast in de buurt van Klein Curaçao die naar het noorden voer. Hierop heeft het Rescue Coordination Center van de Kustwacht direct een Metal Shark patrouilleboot en het Dash-vliegtuig naar de locatie gestuurd om de go-fast te onderscheppen. Bij aankomst van de Kustwacht op de locatie probeerde het verdachte vaartuig op de vlucht te gaan. De Metal Shark bemanning heeft gedurende de achtervolging waarschuwingsschoten gelost om te proberen de go-fast tot stoppen te dwingen. De go-fast bemanning negeerden deze waarschuwing en verhoogde zijn snelheid om te proberen te ontkomen. De bemanning van de Metal Shark heeft daarop gerichte schoten op de motoren gelost waarna deze uitschakelden en de go-fast tot stilstand kwam.
Na de interceptie is de go-fast met zes Venezolaanse opvarenden naar de kustwachtsteiger gebracht en is de boot grondig doorzocht. Daarbij zijn meerdere balen verdovende middelen en wapens gevonden. De zes mannen, de wapens en een grote hoeveelheid drugs zijn overgedragen aan het Korps Politie Curaçao voor verder onderzoek in deze zaak. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: