VNW – Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad FMA ta selebrá 25 aña di eksistensia

Resientemente Representante di Hulanda, Erwin Arkenbout, a hiba un bishita pa Fundashon pa Maneho di Adikshon (FMA) i e departamento Dios Yudami, ku ta brinda akohida pa adiktonan di droga.
E hefe di e departamento, Sherwin Margaritha, a duna un splikashon di e ayudo ku nan ta duna e klientenan tur dia di siman. Na e ofisina prinsipal sikólogo Verda Betrian i Sonaly Diaz (di treinen i informashon) a konta di e otro aktividatnan di FMA. E kuido ku FMA ta brinda ta amplio i e trahadónan ta hasi esaki ku rekursonan limitá (ku durante e último añanan a sufri pa motibu di korto di supsidio). Esaki ta impreshonante.
Tabata hopi interesante pa tende di e vários tiponan di adikshon – alkohòl, gèmbel, droga, humamentu – i kon por trata esaki. Tambe tin atenshon pa por ehèmpel famia di e klientenan; adikshon por tin un impakto grandi riba nan bida.
Un rekonosementu pa e trahadónan di FMA, ku riba 26 di yüni a organisá un kaminata den Willemstad i den siman di 27 di yüni un webinar na okashon di 25 aña di eksistensia di e organisashon.
Na nòmber di Representashon di Hulanda: mashá pabien i hopi éksito ku e trabou difísil i importante!
FMA viert 25 jarig bestaan
De Vertegenwoordiger van Nederland, Erwin Arkenbout, bracht onlangs een bezoek aan Fundashon pa Maneho di Adikshon (FMA) en de afdeling Dios Yudami, die zich bezighoudt met de opvang voor drugsverslaafden.
Het hoofd van de opvang, Sherwin Margaritha, gaf uitleg over de hulp die elke dag van de week aan de enkele tientallen cliënten wordt gegeven. Op het hoofdkantoor vertelden psycholoog/ behandelaar Verda Betrian en Sonaly Diaz (training en voorlichting) over de overige activiteiten van FMA. De breedte van de zorg die FMA biedt, met beperkte middelen (die afgelopen jaren onder druk zijn gekomen door korting op subsidiëring), is indrukwekkend. Zeer interessant om kennis te nemen van de diverse vormen van verslaving op het eiland: drank, gokken, drugs, roken, om er maar een aantal te noemen, en hoe deze vormen van verslaving te behandelen zijn. Ook is er aandacht voor bijvoorbeeld familie van cliënten, op wiens leven de verslaving een grote impact kan hebben.
Hulde voor de medewerkers van FMA, die op 26 juni een wandeling door Willemstad en in de week van 27 juni een webinar organiseerden ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de organisatie. Gefeliciteerd namens de Vertegenwoordiging van Nederland en veel succes gewenst met het moeilijke en belangrijke werk!
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: