Algun shen petishon pa kompensashon koriente i Pagabon

Algun shen petishon pa kompensashon koriente i Pagabon

10/26/2022

Na Boneiru mas ku 700 hende ku entrada abou a inskribí pa e kompensashon di 1.300 dòler pa koriente òf Pagabon.

Den e grupo akí no a konta e mas o ménos 300 hendenan ku a haña e kompensashon promé pa motibu di nan situashon privá. Esei Direktorado Komunidat i Kuido ta informá.

Den pasado via Komunidat i Kuido, siudadanonan a pidi un kompensashon por ehèmpel pa kumpra artíkulo di skol, un bòter di gas, instalashon di Pagabon. Pero ta promé biaha ku asina tantu hende a pidi un kompensashon. Komunidat i Kuido ta tene kuenta ku mas hende ta bai pidi e kompensashon.

Den práktika a sali na kla ku hendenan ta duda si nan ta bin na remarke pa e kompensashon. Otronan ta haña ku nan mester entregá muchu dokumento. Empleadonan di e direktorado ta tene kuenta ku tin hende ku kisas tin bèrgwensa pa pidi e kompensashon.

Terrence Jansen ta mènedjer di e proyekto ‘No Laga Koriente Dal Bo Duru.’ Segun Jansen, esnan ku ta duda simplemente tin ku pidi e kompensashon. ,.Mi ta konsehá hendenan ku ta duda si nan ta bin na remarke, pa tòg pidi e kompensashon. Nos ta ripará tambe ku tin biaha hendenan no ta komprondé bon kua ta e kondishonnan. I p’esei nan no ta inskribí.”

Empleadonan di e direktorado ta trata e petishonnan kuidadosamente. Tin un otro motibu pa ora ta duda, tòg pidi e kompensashon. ,,Si bo no pidi e kompensashon, e ora ei ta sigur ku bo ta pèrdè e chèns pa haña esaki. Esun ku no purba, nunka lo no logra, “Jansen ta splika.

For di 14 di òktober di e aña akí, siudadanonan por pidi e kompensashon. Esei por online òf personalmente durante enkuentronan den bario. Pa mas informashon: http://www.bonairegov.com, mira na ‘Kampaña’.


 

Honderden aanvragen voor vergoeding stroom en Pagabon

26 oktober 2022

Op Bonaire hebben ruim 700 mensen met een laag inkomen zich aangemeld voor de vergoeding van 1.300 dollar voor stroom of Pagabon.

In deze groep zijn niet de circa 300 mensen meegeteld die het eerst de vergoeding hebben gekregen door hun privé situatie. Dat laat de Directie Samenleving en Zorg weten.

Via Samenleving en Zorg hebben burgers in het verleden een vergoeding aangevraagd voor b.v. het kopen van schoolspullen, een gasfles, het installeren van Pagabon. Maar het is voor het eerst dat zoveel mensen een vergoeding aanvragen. Samenleving en Zorg houdt er rekening mee dat nog meer mensen de vergoeding aan zullen vragen.

In de praktijk blijkt dat mensen twijfelen of ze voor de vergoeding in aanmerking komen. Anderen vinden dat ze veel documenten moeten inleveren. Medewerkers van de directie houder re rekening mee dat er mensen zijn  die zich misschien schamen om de vergoeding aan te vragen.

Terrence Jansen is de manager van het project ‘No Laga Koriente Dal Bo Duru.’ Volgens hem moeten de twijfelaars de vergoeding gewoon aanvragen. ,Ik adviseer mensen die twijfelen of ze in aanmerking komen, om toch de vergoeding aan te vragen. We merken ook dat mensen soms niet goed begrijpen wat de voorwaarden zijn. En daarom melden ze zich niet aan.”

De aanvragen worden door de medewerkers van de directie zorgvuldig afgehandeld. Er is een andere reden om de vergoeding bij twijfel toch aan te vragen. ,,Als je de vergoeding niet aanvraagt, dan loop je de kans mis dat je het kunt krijgen.  Niet  geschoten is altijd mis, “zo legt Jansen uit.

Sinds 14 oktober van dit jaar kunnen burgers de vergoeding aanvragen. Dat kan online of persoonlijk tijdens bijeenkomsten in de wijk. Voor meer informatie: http://www.bonairegov.com, kijk bij ‘Campagnes’.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: