Veel scholieren bezoeken Tweede Kamer

Veel scholieren bezoeken Tweede Kamer

Duizenden scholieren zullen ook de komende jaren een kijkje in de Tweede Kamer nemen. Waarnemend Griffier Geert Jan Hamilton tekende op woensdag 21 december een convenant dat de samenwerking verlengt met ProDemos, de organisatie die de rondleidingen voor scholieren, studenten, toeristen en andere belangstellenden in de Tweede Kamer verzorgt.

Het convenant loopt tot 1 juli 2027. Namens ProDemos tekende directeur Eric Stokkink.

ProDemos

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. De organisatie verzorgt sinds 2016 op basis van een convenant bezoeken aan de Tweede Kamer, voor scholieren en andere bezoekers. Ze maken onderdeel uit van educatieve programma’s en lespakketten over de spelregels van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat burgers zelf kunnen doen om invloed uit te oefenen in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: