Samen met het Koninklijk Paar en de Prinses van Oranje bezoekt staatssecretaris Alexandra van Huffelen deze weken het Caribische deel van ons Koninkrijk.

Koninkrijksrelaties

Samen met het Koninklijk Paar en de Prinses van Oranje bezoekt staatssecretaris Alexandra van Huffelen deze weken het Caribische deel van ons Koninkrijk. De reis staat in het teken van de kennismaking van de Prinses met het Caribisch deel van het Koninkrijk.
Afgelopen vrijdag kwamen zij aan op Bonaire. Na een ontvangst door Edison Rijna is er een bezoek gebracht aan zijn ambtswoning.
Ze hebben bij Witte Pan de slavenhutjes bezocht, die symbool staan voor het slavernijverleden van Bonaire. Vervolgens maakten zij een rondrit langs de westkust en een bezoek aan Nos Zjilea in Cultural Park Mangazina di Rei, waar het cultureel-historisch erfgoed van Bonaire werd getoond en basisschoolkinderen optraden met het leerorkest.
Een bezoek aan de baai van Sorobon volgden. Daar vond een windsurfdemonstratie plaats en praatten zij met de Junior Rangers van STINAPA Bonaire STINAPA Bonaire Junior Rangers over natuurbehoud van het kustgebied. Het gaat met name om de mangroves die de kust beschermen.
Ook een bezoek aan Washington-Slagbaai-Nationalpark stond voor de staatssecretaris op het programma.
‘s Avonds bezocht het hele gezelschap in Kralendijk de ‘Taste of Bonaire’, een culturele markt met lokale producten, gastronomie en muzikale optredens.
Het bezoek aan Bonaire werd door de staatssecretaris afgesloten met Ride for the Roses Bonaire. Namens het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de staatssecretaris een cheque van 5000 dollar gedoneerd voor de strijd tegen kanker.
Rijksdienst Caribisch Nederland VNO – Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad Koninklijk Huis
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: