FRONTERA MARÍTIMO KU VENEZUELA TA HABRÍ FOR DI 3 DI APREL 2023

02/23/2023

For di 3 di aprel 2023 por reanudá tráfiko marítimo ku Venezuela pa medio di pèrmití importashon di bèrdura, fruta i material di konstrukshon konforme e kondishonnan

Dia 31 di yanüari 2023 e di tres konsulta tékniko entre Reino Hulandes i Venezuela a tuma lugá. Entidat Públiko Boneiru, huntu ku Aruba, Kòrsou i Hulanda, a forma parti di e delegashon di Reino. Dia 19 di febrüari 2019 Venezuela unilateralmente a sera frontera ku e islanan ABC i un biaha mas a sera espasio aéreo te 30 di aprel 2023.

Entidat Públiko Boneiru ta dispuesto pa aseptá e proposishon di Venezuela pa yega na un reapertura di frontera den fase. For di 3 di aprel 2023 por reanudá tráfiko marítimo ku Venezuela pa medio di pèrmití importashon di bèrdura, fruta i material di konstrukshon konforme e kondishonnan, eksigensianan i prosedura eksistente i dependiente di e estado operashonal di e kompanianan marítimo i hafnan di salida venezolano.

Hasiendo asina Kolegio Ehekutivo ta spera di baha kosto di bida mas tantu ainda. Despues lo wak otro tráfiko marítimo tambe i reanudashon di tráfiko aéreo.

 


 

MARITIEME GRENZEN MET VENEZUELA VANAF 3 APRIL 2023 OPEN

23 februari 2023

Maritiem verkeer met Venezuela kan vanaf 3 april 2023 worden hervat door de import van groente, fruit en bouwmaterialen toe te staan

Op 31 januari 2023 vond het derde technisch overleg tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Venezuela plaats. Het openbaar lichaam Bonaire maakte samen met Aruba, Curaçao en Nederland, onderdeel van de Koninkrijksdelegatie. Venezuela heeft de grenzen met de ABC-eilanden op 19 februari 2019 unilateraal gesloten en het luchtruim opnieuw tot 30 april 2023 gesloten.

Het openbaar lichaam is bereid in te gaan op het Venezolaanse voorstel tot een gefaseerd heropening van de grenzen. Maritiem verkeer met Venezuela kan vanaf 3 april 2023 worden hervat door de import van groente, fruit en bouwmaterialen toe te staan volgens de bestaande voorwaarden, vereisten en procedures en afhankelijk van het operationeel zijn van de Venezolaanse rederijen en vertrekhavens.

Hierdoor hoopt het Bestuurscollege de kosten van het levensonderhoud verder te verlagen. Daarna zal verder worden gekeken naar ander maritiem verkeer en de hervatting van het luchtverkeer.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: