Djaweps último durante un seminario tokante ‘Cybersecurity’ organisá pa Maduro & Curiels Bank Bonaire N.V. , e unidat di krimen sibernétiko (Cyber Crime Unit) di Kuerpo Polisial Hulanda Karibense (KPCN) a duna un presentashon na diferente kompania ku ta kliente di e banko.

Korps Politie Caribisch Nederland – KPCN

Djaweps último durante un seminario tokante ‘Cybersecurity’ organisá pa Maduro & Curiels Bank Bonaire N.V. , e unidat di krimen sibernétiko (Cyber Crime Unit) di Kuerpo Polisial Hulanda Karibense (KPCN) a duna un presentashon na diferente kompania ku ta kliente di e banko.
A duna un splikashon amplio tokante diferente manera di kriminalidat sibernétiko i a konsientisá presentenan ku na Boneiru tambe tin kasonan di krimen sibernétiko. Dor ku kriminalidat sibernétiko por tin konsekuensia grandi pa un kompania, bishitantenan di e seminario a haña algun tep i konseho ku por hasi nan mas resistente kontra atake sibernétiko manera; e importansia di diferente kódigo sekreto, un ‘2-factor authenticatie’, instalá ‘update’ di aparatonan na tempu i e kontròl regularmente di bo kuentanan riba mensahe di kontaktonan sospechoso òf deskonosí.
E unidat di krimen sibernétiko di Kuerpo Polisial Hulanda Karibense ta proáktivo i ta trahando riba konsientisashon tokante e riesgonan di kriminalidat sibernétiko.
-//-
Afgelopen donderdag, tijdens een seminar over Cybersecurity georganiseerd door Maduro & Curiel’s Bank Bonaire N.V., heeft de Cyber Crime Unit van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) een presentatie gegeven aan verschillende bedrijven welke klant zijn van de bank.
Er werd uitgebreid uitleg gegeven over de verschillende vormen van cybercrime en de aanwezigen werden bewust gemaakt dat er op Bonaire ook cybercrime zaken zijn. Doordat cybercriminaliteit grote gevolgen kan hebben voor een bedrijf, kregen de bezoekers van het seminar dan ook enkele tips en adviezen mee waarmee men zich weerbaarder kan maken tegen cyberaanvallen zoals; het gebruik van verschillende wachtwoorden, 2-factor authenticatie, het tijdig installeren van updates en regelmatige controle van je accounts op verdachte of onbekende contacten.
De cybercrime unit van het Korps Politie Caribisch Nederland werkt op een proactieve wijze aan de bewustwording over de risico’s van cybercrime.
-//-
Last Thursday, during a seminar on cyber security organized by Maduro & Curiel’s Bank Bonaire NV, the Cyber Crime Unit of the Dutch Caribbean Police Force (KPCN) gave a presentation to various companies that are clients of the bank.
Extensive explanation was given about the different forms of cybercrime and those present were made aware that there are also cybercrime cases on Bonaire. Because cybercrime can have big consequences for a company, the visitors of the seminar received some tips and advice with which they can protect themselves against cyber-attacks such as; using different passwords, 2-factor authentication, installing updates in a timely manner and regularly checking your accounts for suspicious or unknown contacts.
The cybercrime unit of the Dutch Caribbean Police Force proactively raises awareness about the risks of cybercrime.
Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: