Decaan en docenten Faculteit der Technische Wetenschappen uitgenodigd door Thomas More University

De decaan van de Faculteit der Technische Wetenschappen van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC), dr. ir. Richenel Bulbaai MBA en docenten Lysandro Guanipa MBA, BSc. van Elektro en Naidison Bregita BSc. van ICT, zijn door de Thomas More University in Leuven, België uitgenodigd om deel te nemen aan een internationale projectweek over Multidisciplinariteit in het onderwijs, welke plaatsvond van 13 – 17 maart 2023. Er hebben meer dan 200 buitenlandse gasten meegedaan vanuit universiteiten en het bedrijfsleven.

De Faculteit der Technische Wetenschappen van de UoC was in het kader van het samenwerkingsverband met Thomas More hiervoor uitgenodigd. De collega’s van de faculteit hebben gastcolleges verzorgd aan studenten van Thomas More en hebben ook verschillende groepen studenten begeleid tijdens de ‘Multidisciplinary Student Challenge Day’. Hier deden ongeveer 1000 studenten van Thomas More aan mee. In hun drukke schema hebben ze ook nog enkele lezingen gevolgd en verschillende laboratoria van Thomas More bezocht, zoals labs van Duurzame Energie, Productietechniek, Digitale Techniek en ICT. De vrijdag voordat ze terugvlogen, hebben ze ook in Nederland nog het DC (Direct Current) Lectoraat van de Haagse Hogeschool bezocht.

De reis is mede mogelijk gemaakt door het Erasmus+ programma, een subsidiefonds van de Europese Unie dat het mogelijk maakt voor personeel in het onderwijs en studenten om deel te nemen aan internationale projecten en studieonderdelen en op deze manier kennis en ervaring op te doen in het buitenland. Voor een relatief kleine faculteit was het zeer interessant om de gastcolleges te mogen verzorgen en te kunnen netwerken met internationale vertegenwoordigers van universiteiten, bedrijven en organisaties en natuurlijk met de studenten van Thomas More.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: