Getuigen gezocht na incident met explosief in Oost

Gepubliceerd op: 

Amsterdam – De politie zoekt getuigen van de ontploffing van een explosief in de nacht van zondag op maandag bij de voordeur van een restaurant aan de Camperstraat. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is er wel sprake van aanzienlijke schade in en rond de zaak. De recherche onderzoekt de achtergronden van de zaak en wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

De bewoners en omwonenden hoorden rond 2.15 uur een harde knal en glasgerinkel. Door de knal sneuvelden de ramen van het restaurant en woedde een brand. De brandweer had de brand snel onder controle, agenten zetten het gebied ruim af. Specialisten van Forensische Opsporing (FO) hebben sporenonderzoek verricht.

Getuigenoproep
Volgens een getuige zou na de knal een man met een zwarte hoodie zijn weggerend vanaf de Camperstraat in de richting van de Wibautstraat. De recherche roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek. Heeft u foto’s en/of filmopnames gemaakt? Heeft u andere informatie waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Dan vragen wij u deze te uploaden via het tipformulier.

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: