Vrouw aangehouden voor diefstal en oplichting bij meerdere zorginstellingen

Gepubliceerd op: 

Nijmegen – De politie Nijmegen heeft op dinsdag 16 mei een 26-jarige vrouw aangehouden in haar woning in Arnhem. Zij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij minstens 13 zaken van oplichting en diefstal.

Aanhouding

De verdachte zou zich met een vals diploma hebben laten inhuren als zzp’er bij diverse zorginstellingen. In deze instellingen werd er bij een aantal kwetsbare ouderen sieraden, contant geld en pinpassen gestolen. Met deze pinpassen is geld gepind.  In totaal zijn er 13 aangiftes gedaan van diefstal. Deze aangiftes komen uit Nijmegen, Mook, Arnhem, Voorthuizen en Wolfheze. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Verder onderzoek volgt.

De laatste jaren zien we een stijging in het aandeel criminele zzp’ers in de zorg. Het RIEC heeft naar aanleiding van deze constatering een eerste verkenning in de vorm van een fenomeenanalyse opgesteld. Ga voor meer informatie en de fenomeenanalyse naar: https://www.ede.nl/nieuws/criminele-zzpers-in-de-zorg

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: