Insecteur Generaal Volksgezondheid omtrent een Insectiebezoek aan Rooseveltweg 214

Op woensdag 17 mei 2023 werd een inspectiebezoek afgelegd aan Rooseveltweg 214, waar een aantal personen uit het buitenland blijkens whatsapp advertenties en ook Tv-bezoek behandelingen zouden aanbieden en ook genezende producten te koop zouden zijn. Het bezoek werd door de Inspecteur-generaal/wnd Inspecteur Gezondheidszorg en de Inspecteur Geneesmiddelen afgelegd.

 

Het betrof een groep personen, afkomstig uit Colombia, die met aangevraagde toestemmingen van de Curaçaose autoriteiten voor komst en het houden van ‘show de belleza’ tot en met 2 juni 2023 op Curaçao zouden blijven. Na een expo in Because betrokken zij in de week van 12 mei de ruimte aan de Rooseveltweg, die voor de genoemde periode werd gehuurd.

 

Vanwege het niet aangemeld zijn van de betreffende functionarissen voor de uitoefening van de iriscopie en wervelkolomscanning, werden er geen behandelingen door de Inspectie toegestaan, c.q. de behandelingen stopgezet.  Vrijblijvende consultatie werd wel toegestaan aangezien de diploma’s van de functionarissen wel in orde waren.

 

Een tweetal producten die niet over de vereiste goedkeuring van de Inspectie der Geneesmiddelen beschikten werden uit de handel genomen. Wel werd de organisatie toegestaan om zij terug te nemen naar andere landen waar ze wel zijn toegestaan, aangezien het een rondreizende organisatie is die steeds een ander land aandoet. Andere producten vielen onder vrije verkoop en konden wel vrij verkocht blijven worden.

 

Ten aanzien van de privacy dienen de benodigde aanpassingen te worden aangebracht. Er mogen alleen niet-medische massages worden gegeven. Therapeutische massages zijn niet toegestaan.

 

 

 

 

 

Inspecteur – Generaal Volksgezondheid a.i.

Dr. Sirving Keli

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: