KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

Selebrashon di dia di Boneiru: ‘Huntu nos ta forma un komunidat’

Selebrashon di dia di Boneiru: ‘Huntu nos ta forma un komunidat’

Ku orguyo nos ta enfatisá ku nos ke selebrá e 75 diferente nashonalidatnan ku ta biba na Boneiru i e diversidat kultural akí en grande.

Dia di Boneiru ta dilanti porta i e aña akí e evento tin komo tema: ‘Huntu Nos ta Forma un Komunidat’. Ku orguyo nos ta enfatisá ku nos ke selebrá e 75 diferente nashonalidatnan ku ta biba na Boneiru i e diversidat kultural akí en grande. E evento ta primintí di bira un dia yen di dibertishon, kultura i delisianan kulinario, kaminda e enfoke ta riba bini huntu i konektá ku otro.

Fecha i sitio: E festividatnan ta tuma lugá riba dia di Boneiru, dia 6 di sèptèmber, riba e sitio di stashoná outo dilanti di Ofisina Prinsipal di Gobernashon, ku un antesala dia 5 di sèptèmber na Plaza Wilhelmina, e plenchi yen di ambiente banda di El Mundo Restaurant for di 19:00 or te 22:00 or.

Antesala 5 di sèptèmber: E antesala di djamars anochi ta ofresé un preludio festivo komo preparashon pa e dia prinsipal. E programa ta enserá vários presentashon di gruponan di músika i di entretenementu lokal, entre otro:

  • Grupo Formashon Musikal Krioyo (FMK)
  • Farley’s Entertainment Band
  • Grupo ESO

Disfrutá di un variedat amplio di delisianan kulinario i bebidanan refreskante.

Dia prinsipal 6 di sèptèmber: Riba djárason 6 di sèptèmber e programa ofisial ta kuminsá pa 9:00 or ku un seshon protokolar ku ta dura te 12:00 or. Akí Entidat Públiko Boneiru ta spera presensia di representantenan i wéspetnan importante pa pone énfasis riba importansia di nos komunidat i pa hasi apertura ofisial di e festividatnan.

Despues e dia ta sigui ku un programa kultural ku ta dura te 00:30 or. Durante e programa kultural lo tin un Simadan tambe ku ta kuminsá pa 14:00 or na Kas di Regata i lo kontinuá bailando te na Parke Wilhelmina. E Simadan lo ta habri pa públiko. Pues nos ke enkurashá un i tur pa partisipá. E selebrashon no ta kaba akinan. Anochi tambe tur hende por gosa na abundansia di programanan kultural i di entretenementu, kaminda e punto kulminante ta na enkargo di Magic Sound, ku ta sera e anochi akí.

E aña akí tin no ménos ku 75 stènt ku a registrá pa e evento. E stèntnan akí ta ofresé un variedat di kushina i ekspreshon artístiko, loke ta reflehá e diversidat i rikesa di nos komunidat.

Huntu nos ta forma un komunidat: Selebrashon di nos komunidat diverso ta forma e kurason di Dia di Boneiru 2023. Pa 18:45 or diputado di kultura Pablo James Kroon ta tene un diskurso pa habri e festividatnan ofisialmente. Despues di e apertura kada grupo ta haña un ora di tempu pa presentá nan kontribushon kultural.

Nos ta invitá tur habitante i bishitante di Boneiru pa djòin nos durante e selebrashon inolvidabel akí di unidat i diversidat. Huntu nos ta forma un komunidat ku nos ta orguyoso di dje.

Pa mas informashon i aktualisashon tokante e programa, bo por akudí riba nos wèpsait http://www.bonairegov.com of  bo por tuma kontakto ku Kesha Camelia via telefòn 5999 527 5635.

Viering Bonairedag: ‘Samen vormen we een gemeenschap’

Met trots benadrukken we de 75 verschillende nationaliteiten die Bonaire rijk is, en deze culturele diversiteit willen we groots vieren.

De jaarlijkse Bonairedag staat voor de deur en dit jaar draagt het evenement het thema: “Huntu Nos ta Forma un Komunidat/Samen vormen we een gemeenschap.” Met trots benadrukken we de 75 verschillende nationaliteiten die Bonaire rijk is, en deze culturele diversiteit willen we groots vieren. Het evenement belooft een dag vol vermaak, cultuur en culinaire hoogstandjes te worden, waarbij de focus ligt op samenkomen en verbinden.

Datum en locatie: De festiviteiten vinden plaats 6 september 2023 voor het parkeerplaats van het Bestuurscollege, met een voorprogramma op 5 september, op het sfeervolle Wilhelminaplein naast El Mundo Restaurant om 19:00 uur en duurt tot 22:00 uur.

Voorprogramma: 5 september (Antesala) Het voorprogramma op dinsdagavond biedt een feestelijke opmaat naar de hoofddag. Het programma omvat optredens van lokale muziek- en entertainmentbands, waaronder:

  • Grupo Formashon Musikal Krioyo (FMK)
  • Farley’s Entertainment Band
  • Grupo ESO

Geniet van een breed scala aan culinaire hoogstandjes en verfrissende drankjes.

Hoofddag: 6 september Op woensdag 6 september begint het officiële programma om 9:00 uur met een protocolaire sessie die duurt tot 12:00 uur. Hierbij verwacht het OLB  belangrijke vertegenwoordigers en gasten om het belang van de gemeenschap te benadrukken en de festiviteiten officieel te openen.

Vervolgens gaat de dag verder met een cultureel programma dat loopt tot 12:30 uur. Tijdens de culturele programma zal ook een Simadan zijn welke bij Kas di Regatta om 14:00 en zal dansend tot de Parke Wilhemina begeven. We willen iedereen aan moedigen om deel te nemen aan de Simadan parade. De viering stopt hier niet. Ook ‘s avonds wordt er nog volop genoten van culturele en entertainmentprogramma’s, waarbij het hoogtepunt wordt verzorgd door Magic Sound, die als afsluitende act de nacht inluidt.

Dit jaar zijn er maar liefst 75 stands die zich hebben aangemeld voor het evenement. Deze stands bieden een verscheidenheid aan keukens en kunstuitingen, wat de diversiteit en rijkdom van onze gemeenschap weerspiegelt.

Samen vormen we een gemeenschap: Het hart van Bonairedag 2023 is de viering van onze diverse gemeenschap. Om 18:45 uur zal de Gedeputeerde belast met cultuur Pablo James Kroon een toespraak houden om de festiviteiten officieel te openen. Na de opening krijgt elke groep een uur de tijd om hun culturele bijdrage te presenteren.

Wij nodigen alle bewoners en bezoekers van Bonaire uit om zich bij ons aan te sluiten tijdens deze onvergetelijke viering van eenheid en diversiteit. Samen vormen we een gemeenschap waar we trots op zijn.

Voor meer informatie en updates over het programma, kunt u terecht op onze website http://www.bonnairegov.com of neem contact op met Kesha Camelia 527 5635.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: