KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

Toekomstige publieksingang bij het Binnenhof

Toekomstige publieksingang bij het Binnenhof

Het Tweede Kamergebouw aan het Binnenhof krijgt een gloednieuwe publieksentree. Aan de kant van de Hofplaats wordt een brede trap gebouwd met een glazen overkapping. Deze nieuwe ingang kan de groeiende stroom bezoekers veel beter verwerken dan de oude ingang aan de Lange Poten.

Het plein voor de nieuwe publieksentree is ruim, toegankelijk en voorzien van groen en bankjes.
Beeld: Absent Matter 2023

Kamervoorzitter Vera Bergkamp presenteerde op maandag 4 september het voorlopig ontwerp. Zij deed dat samen met demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) en de wethouder van de gemeente Den Haag Saskia Bruines (Financiën, Cultuur, Economie en Dienstverlening). Opdrachtgever van de renovatie is het Rijksvastgoedbedrijf, dit valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Transparant, toegankelijk en duurzaam

De nieuwe publieksentree is straks transparant, toegankelijk en duurzaam. Hiermee kan de Tweede Kamer jaarlijks 500.000 bezoekers ontvangen, de veiligheid waarborgen en zorgen voor een betere doorstroom. Op de Hofplaats komt een transparant en uitnodigend entreegebouw, met een brede trap en grote dubbele liften die leiden naar de ruime en lichte ontvangsthal. Zowel de buitenkant (het glas en de ronde vormen), de binnenkant (de lichtval, de lichte kleuren en de ruimte) als de buitenruimte (voorzien van groen en bankjes) dragen hieraan bij.

De maquette bekijken

Van het voorlopig ontwerp is een maquette gemaakt. Deze staat nu in de Statenpassage van de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer aan het Prinses Irenepad 1. De maquette is te bekijken tot en met 28 september 2023.

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: