KIKO TA PASANDO

E uniko kaminda ku bo ta haña tur informashon kompletamente gratis. Klik anto lesa. Manda tur loke bo ke pa wordu publika i invitashon pa kubri rueda di prensa na e Email: kikotapasando@outlook.com

GOBIERNU

GOUVERNEUR VAN CURAÇAO OVERHANDIGT OPNAME “AMALIA-WALS” AAN KONING WILLEM-ALEXANDER

GERELATEERDE MINISTERIES

 

GOUVERNEUR VAN CURAÇAO OVERHANDIGT OPNAME “AMALIA-WALS” AAN KONING WILLEM-ALEXANDER

GEPLAATST OP 15 09 2023

Op vrijdag 15 september heeft de Gouverneur van Curaçao H.E.-mevrouw L.A. George-Wout in haar opwachting bij Z.M. Koning Willem Alexander de studio opname van de wals Sunsets for Princess Amalia namens de Curaçaose bevolking, aan hem aangeboden. Het betreft zowel een opname van de uitvoering door orkest als een uitvoering door piano. De Gouverneur deed dit met het verzoek de opnames te overhandigen aan zijn dochter, Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje, Amalia.

Tijdens het bezoek van de Koninklijke familie aan Curaçao in februari jl. werd het muziekstuk live uitgevoerd en als nationaal geschenk van Curaçao aangeboden aan de Prinses van Oranje ter gelegenheid van haar kennismaking met Curaçao. Daarbij is aan haar destijds ook de partituur overhandigd.

Curaçao kent een lange traditie in het componeren van dansmuziek ter ere van bijzondere gelegenheden. Koning Willem III was het eerste lid van het Koninklijk Huis dat een compositie van Curaçao mocht ontvangen. Bij de kennismaking van kroonprinses Beatrix aan Curaçao is haar destijds de wals Bella Trix aangeboden.

De wals Sunsets for Princess Amalia is gecomponeerd door Yohn Nathan Suarez. De heer Suarez is als muziekdocent verbonden aan de muziekschool van het Cultureel Centrum Curaçao. De titel van de wals verwijst naar de innige band tussen Curaçao en Nederland binnen het Koninkrijk, in moderne verbondenheid, met voldoening over wat is bereikt en hoopvol vooruitkijkend naar wat gaat komen.

De orkestversie die werd overhandigd door de Gouverneur is recent op Curaçao opgenomen en bewerkt en tot stand gekomen met medewerking van lokale musici en geluidstechnici. Dit is een unicum; producties met een dergelijke omvang worden doorgaans niet op het eiland maar in het buitenland gerealiseerd.

 

 

Share this page to Telegram

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: